Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κι όμως, ο Πλάτωνας έκανε σεξ!

- Advertisement -

Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα σχετικά με τον πλατωνικό έρωτα. Τα ρομαντικά κορίτσια πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και να προχωρήσουν σε πιο δραστικές λύσεις σχετικά με τα αγόρια. Ο Πλάτωνας τις πρόδωσε…
Σύμφωνα με έρευνα του δρ. Τζέι Κένεντι, ιστορικού επιστήμονα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο Αϊνστάιν της ελληνικής Χρυσής Εποχής (όπως χαρακτηρίζει τον Πλάτωνα) θεωρήθηκε λανθασμένα υπέρμαχος του έρωτα χωρίς σεξ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο πόρισμα της έρευνάς του, “ο Πλάτωνας δεν υπήρξε ποτέ σεμνότυφος, αφού τα αποκωδικοποιημένα σύμβολα αποδεικνύουν ότι ο αρχαίος φιλόσοφος παρότρυνε τη ‘μέση οδό’, δηλαδή την αποφυγή των άκρων, όπως η ακολασία και η αποχή. Για εκείνον, ηθική σήμαινε μετριοπάθεια.

Με απλά ελληνικά, ο Πλάτωνας έκανε σεξ, απλά τα όργια δεν ήταν το φόρτε του. Ούτε το να κάνει σεξ με τις ώρες. Αλλά σεξ έκανε. Δεν ήταν ότι καθόταν με τις ώρες και χάζευε τα κορίτσια από το απέναντι πεζοδρόμιο. Ε, κίονα ήθελα να πω.

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του δόκτωρα Κένεντι, οι Έλληνες μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Ναι μεν ο Πλάτωνας εφηύρε τον ρομαντισμό (που προσπαθούν με περισσή τέχνη να πουλήσουν οι Έλληνες κάθε καλοκαίρι στις Κυκλάδες και όχι μόνο), αλλά εφάρμοζε και την θεωρία στην πράξη. Ή αλλιώς, έβαζε το σύρτη. Ή αλλιώς, πήγαινε το γράμμα. Στο σωστό παραλήπτη, βεβαίως βεβαίως.

Όπως και να ‘χει, η έρευνα του Ο Πλάτωνας μας κάνει περήφανους ακόμη και το 2011.

του Ηλία Αναστασιάδη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog