Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Σκοπιανοί: Κάνουν… άγιο τον Μέγα Αλέξανδρο

- Advertisement -

Η προκλητικότητα και το θράσος των Σκοπιανών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και έτσι προχωρούν με τις «ευλογίες» της σχισματικής τους Εκκλησίας στην αγιοποίηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου…

Tην ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη οργάνωση των Σκοπιανών στις ΗΠΑ, σε μια επίδειξη παροξυσμού ζητεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο τον αφορισμό του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου, ο οποίος προ ημερών κατήγγειλε την απόπειρα δημιουργίας σκοπιανού σταθμού στη Φλώρινα.
Οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται να… αγιοποιήσουν τον Μακεδόνα βασιλιά και ο αυτοαποκαλούμενος αρχιεπίσκοπος Οχρίδας Στέφανος, της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» , που είναι σχισματική και δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο, έδωσε την… ευλογία του για να φιλοτεχνηθεί η αγιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην πόλη Στιπ.

Η αγιογραφία του Μακεδόνα βασιλιά, όπου αποκαλείται «άγιος Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι», τον αναπαριστάνει χωρίς φωτοστέφανο, ενώ στην εκκλησία της Τριάδας στην πόλη Ράντοβις στον κεντρικό διάδρομο στο μωσαϊκό διακρίνεται ο ήλιος της Βεργίνας. Οι Σκοπιανοί «αγνοούν» ότι ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στους προχριστιανικούς χρόνους και επιπλέον, σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθοδοξίας, είναι απαράδεκτο σε ναό του Θεού να απεικονίζονται ειδωλολατρικά σύμβολα, όπως είναι ο ήλιος της Βεργίνας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες «επιστημονικές» εκδόσεις των Σκοπιανών, ο Αλέξανδρος πήρε το όνομα του γιου του αιγυπτιακού θεού Αμμωνος, Ρα. Αυτό το «ανακάλυψε» και το έγραψε στο «επιστημονικό του έργο» ο Σκοπιανός Ρίστο Ποπόφσκι που βρήκε… αποδεικτικά στοιχεία στο ιερό της Χάτσεπσουτ στο Ελ Μπαχρί Ντάλε της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η ιστοσελίδα echedoros-a.gr, στο βιβλίο του ο Ποπόφσκι σημειώνει: «Ολοι περιμένανε τη γέννηση του θεού βασιλιά: Μετά τον θάνατο του Ηρακλή, οι Μακεδόνες πρόσμεναν επί πολλούς αιώνες τη γέννηση του γιου του ιερού θεού Αμμωνα, τον Ρα, ο οποίος έμελλε να γεννηθεί στην ιερή γη της Μακεδονίας».

Εκδοση ενδεικτική του παραληρήματος των Σκοπιανών. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, τον αφορισμό του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου ζητεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η μεγαλύτερη οργάνωση των Σκοπιανών των ΗΠΑ «United Macedonia Diaspora», εξαιτίας των όσων δήλωσε για την πρόθεση των φιλοσκοπιανών της Φλώρινας να λειτουργήσουν ραδιοφωνικό σταθμό που θα εκπέμπει προπαγανδιστικό πρόγραμμα. Οπως ο ίδιος δήλωσε, αν ο ραδιοφωνικός σταθμός αποκτήσει άδεια από τις ελληνικές αρχές, θα γεμίσει ένα λεωφορείο με νέους και θα πάει στη Φλώρινα για να τον κάνουν «γυαλιά καρφιά».

espressonews.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog