Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την κορόιδευαν επειδή έμοιαζε με κλόουν

- Advertisement -

Η μικρή Connie γεννήθηκε με καλοήθη όγκο στη μύτη…
 

Επί τρία χρόνια υπέμενε τα χλευαστικά σχόλια και τα περίεργα βλέμματα εξαιτίας της του αιμαγγειώματος με το οποίο γεννήθηκε στη μύτη.

Η μητέρα της αναγκαζόταν να της κρύβει το πρόσωπο κάθε φορά που την πήγαινε στο γιατρό, προκειμένου να αποφεύγει τα «απαίσια σχόλια που έκαναν στην Connie», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Τώρα πια η μικρούλα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη χωρίς να φοβάται για το αν θα την χαρακτηρίσουν ως «κλόουν», καθώς υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αιμαγγειώματος.

Όταν ξύπνησε ύστερα από τρεισήμισι ώρες στο χειρουργείο η Connie σχολίασε ότι απέκτησε μια μύτη «σαν της μαμάς».

Οι γιατροί είχαν εντοπίσει μια σκιά στη μύτη του εμβρύου σε υπερηχογράφημα που έκαναν στην μητέρα όταν ήταν 26 εβδομάδων, αλλά όταν γεννήθηκε ήταν απολύτως υγιής.

Δύο εβδομάδες μετά οι γονείς της Zara και Tom, είδαν ξαφνικά ότι μυτούλα της άρχισε να κοκκινίζει μέχρι που έφτασε να γίνει μια κατακόκκινη κηλίδα διαμέτρου τεσσάρων εκατοστών, καθώς μεγάλωνε όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Αμέσως την πήγαν σε ειδικούς, οι οποίοι διέγνωσαν ότι το αιμαγγείωμα που εμφάνισε η μικρή ήταν ένας καλοήθης όγκος.

Η Connie ήταν το όγδοο μωρό στο Ηνωμένο Βασίλειο που πήρε το φάρμακο Propranolol (χρησιμοποιείται σε καρδιακές παθήσεις) για να εμποδίσει την ανάπτυξη του όγκου.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι δεν υπήρχε θεραπεία και ότι η μικρή θα μπορούσε μέχρι και να πεθαίνει από αιμορραγία σε περίπτωση που χτυπούσε στη μύτη.

Η μητέρα της όμως δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να αναζητά γιατρό που θα μπορούσε να αναλάβει την περίπτωση της κόρης της και βρήκε τον χειρουργό Dr Iain Hutchison, ο οποίος ειδικεύεται στις παραμορφώσεις προσώπου.

Αφαίρεσε τον όγκο από την Connie τον περασμένο Μάρτιο, αφήνοντάς της μόνο ένα μικρό σημάδι.

«Πριν από την επέμβαση η Connie ήταν πολύ ντροπαλή και όταν καταλάβαινε ότι οι άνθρωποι τη σχολίαζαν γύριζε το κεφάλι της από την άλλη πλευρά. Τώρα πια τα πηγαίνει πολύ καλά. Απέκτησε φίλους και εμείς νιώθουμε πολύ περήφανοι για εκείνη» είπε η μητέρα της.

newsbeast.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog