Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενημερώνεται ο Τατούλης για το θέμα του Προαστιακού στο Λουτράκι

- Advertisement -
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, απέστειλε φάκελο με όλα τα στοιχεία για το έργο του προαστιακού, καθώς και περιγραφική επιστολή για το θέμα, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη… 
Με τη συγκεκριμένη επιστολή ενημερώνεται διεξοδικά ο περιφερειάρχης, ενώ παράλληλα θωρακίζεται από στρεβλώσεις και παραπληροφόρηση που θα θελήσουν τυχόν να του κάνουν ορισμένα κέντρα παραπληροφόρησης.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλεται η στάση του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη, να μην εφαρμόζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, 303 της 8/10/09 σε συνδυασμό με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων της πόλης, τη στιγμή που με το υπ’ αριθ. 197946 της από 18-3-2011 έγγραφό της η ΕΡΓΟΣΕ, προειδοποιεί το δόμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων ότι βρισκόμαστε οριακά εντός της τρέχουσας περιόδου του ΕΣΠΑ και το έργο χάνεται εξ αιτίας της αδικαιολόγητης αδράνειας του δημάρχου.
Συνημμένα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στάλθηκαν τα παρακάτω στοιχεία:
1 Νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας ΥΠΕΚΑ.
2 Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας 2009 πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά, που περιλαμβάνει τη σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
3 Θετική απάντηση υπουργείου Μεταφορών σε ερώτηση βουλευτή του νομού Κορινθίας, καθώς αναγνωρίζει την σημαντικότητα του έργου για την ανάπτυξη του Λουτρακίου.
3 Το προαναφερόμενο έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ.
4 Η 303 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
5 Υπογραφές και σφραγίδες των φορέων της πόλης καθώς και σημαινόντων πολιτικών προσωπικοτήτων απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης, που ζητούν να γίνει το έργο.
6 Οι υπογραφές των πολιτών για το έργο.
7 Η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας που είναι βασισμένη σε μελέτη και χαρακτηριστικά είναι αρνητική για το σταθμό Ισθμού στη θέση Βασιλόπουλου, προκρίνοντας ως ενδεδειγμένη θέση τη διακλάδωση των γραμμών του προαστιακού για Λουτράκι με τον κεντρικό άξονα.
8 Φωτογραφία του σημείου, όπου εμφαίνεται καθαρά και η χάραξη.
9 Αναλυτικές προτάσεις έγκριτων συγκοινωνιολόγων πως πρέπει να φτάσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος ως την οδό Αιγαίου της πόλης του Λουτρακίου, χωρίς κανένα πρόβλημα για την πόλη.
10 Ερωτήσεις στην Βουλή και δηλώσεις υπέρ της έλευσης του προαστιακού στο Λουτράκι, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Κόλλια.
11 Ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου.
12 Αφίσα της Πρωτοβουλίας Πολιτών με το αίτημα της σύνδεσης της πόλης με τον προαστιακό.
13 Επιστολή για το θέμα, στον πρωθυπουργό της χώρας και στον αρμόδιο υπουργό.

14 Η προεκλογική δέσμευση του Κώστα Λογοθέτη που δεν την τηρεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. s-spinos:

    άμποτε και μακάρι κάποιος να ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε
    κάποια στιγμή ν΄αρχίσει η υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την αναβάθμιση της ζωής και επικοινωνίας των πολιτών
    του Δήμου μας, και για να ξεφορτωθεί η πόλη μας έστω και λίγα από τα ι.χ. που την κατακλύζουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog