Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο παιχνίδι των ερευνών μπαίνουν & οι Βρετανοί

- Advertisement -
Η εταιρεία Cairn Εnergy

, από τους μεγαλύτερους στο είδος του οργανισμούς, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 100 εταιρειών της “FinancialΤimes” στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενδιαφέρεται για επέκταση των ερευνητικών για καύσιμα εργασιών της και στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Financial Τimes”, η εταιρεία, που ασχολείται ήδη με ερευνητικές εργασίες στα νερά της Γροιλανδίας, έχει δημιουργήσει κοινοπραξία που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για ερευνητικές γεωτρήσεις στα νερά του Λιβάνου.
Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματά της για το πρώτο εξάμηνο του έτους, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι ενδιαφέρεται για επέκταση των εργασιών της και στην Κύπρο, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας, Simon Τhomson, είπε ότι ο διαγωνισμός για εξασφάλιση αδειών για ερευνητικές εργασίες αναμένεται να διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο και ότι η εταιρεία αποφάσισε όπως εξετάσει πολύ προσεκτικά το θέμα συμμετοχής της, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά κριτήρια θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το αν η εταιρεία θα προχωρήσει ή όχι.
Ο κ. Τhomson, συνεχίζει το δημοσίευμα, προτίμησε να παραγνωρίσει μια συνοριακή διαφορά μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, που μετέτρεψε την αναζήτηση φυσικού αερίου κάτω από τη Μεσόγειο Θάλασσα σε ευαίσθητο διπλωματικό θέμα. Πιστεύει ότι τέτοιες συζητήσεις αποτελούν μάλλον ένα συνηθισμένο πράγμα σε όλο τον κόσμο.
philenews
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog