Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντόμινο καταλήψεων στα ΑΕΙ

- Advertisement -

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κόντρα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφού μέσα σε μόλις δύο ημέρες το φαινόμενο των καταλήψεων έχει εξαπλωθεί στην πλειονότητα των πανεπιστημίων…
Από το Ηράκλειο μέχρι την Αθήνα και από τα Ιωάννινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη, οι πανεπιστημιακές σχολές, η μία μετά την άλλη, σχηματίζουν ένα μεγάλο «τείχος» αντίδρασης ενάντια στις αλλαγές που προωθεί ο νόμος-πλαίσιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τουλάχιστον 47 σχολές έχουν εισέλθει δυναμικά στον χορό των κινητοποιήσεων, ενώ και σήμερα θα πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις στις φοιτητικές κοινότητες των υπολοίπων τμημάτων στα Α.Ε.Ι., όπου και θα αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης απέναντι στον νέο νόμο.

Για πρώτη φορά, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, παρατηρείται μια σύμπλευση της ακαδημαϊκής κοινότητας (πρυτάνεις, καθηγητές) με τους φοιτητές, η οποία προμηνύει ένα ιδιαίτερα καυτό φθινόπωρο, με συλλαλητήρια, πορείες και καταλήψεις σχολών.

Ειδικότερα, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά και πολλά από τα τμήματα, τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με καταλήψεις και αποχή των καθηγητών από τα καθήκοντά τους. Παράλληλα, υπό κατάληψη τελεί και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog