Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΝΕ Κορινθίας ΚΚΕ: ” Όχι στην εγκατάσταση αποθήκης χημικών στο Σουσάκι “

- Advertisement -

Καμιά υποταγή στα μονοπώλια και στο καπιταλιστικό κέρδος.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα δεμένη με τον άλλο δρόμο ανάπτυξης …
Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του λαού των Αγίων Θεοδώρων και της γύρω περιοχής, ώστε να μην εγκατασταθεί η βιομηχανία αποθήκευσης και διακίνησης χημικών SOUSSAKI LOGISTICS AE στο Σουσάκι.

Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων αλλά και όλος ο νομός Κορινθίας λόγω γεωγραφικής θέσης,(κοντά στην Αθήνα με οδικούς & θαλάσσιους άξονες) βρίσκεται στο στόχαστρο του κεφαλαίου από την δεκαετία του ΄70 σαν χώρος αλόγιστης βιομηχανικής δραστηριότητας και ρίψης αποβλήτων.

Η άναρχη ανάπτυξη του κεφαλαίου οδηγεί στην βιομηχανική-περιβαντολλογική επιβάρυνση ,αδιαφορώντας για την ασφάλεια των κατοίκων , του λαού της περιοχής. Η MOTOROIL για παράδειγμα κάνει μία ακόμη επέκταση ,επίσης φτιάχτηκε το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και προχωράει η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από Άγιους Θεοδώρους προς Μεγαλόπολη. Αυτές οι καπιταλιστικές δραστηριότητες μαζί και η προσπάθεια εγκατάστασης της αποθήκης χημικών παραβιάζουν της οδηγίες Σεβέζο σχετικά με τις επιπτώσεις από πρόκληση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης σε πυκνοδομημένες περιοχές.

Το ΚΚΕ έγκαιρα, από τον Μάη του 2008, είχε προειδοποιήσει το λαό της περιοχής να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ,παρά τις διαβεβαιώσεις του τότε υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, περί μη αδειοδότησης της εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης χημικών.

Τότε τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ο συνοδοιπόρος τους ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ,οι εκλεγμένοι τους στην τοπική διοίκηση πανηγύριζαν και καθησύχαζαν το λαό της περιοχής. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες τους γιατί μαζί συμμετείχαν, μαζί αποφάσιζαν, μαζί στήριζαν τη βαθιά αντιλαϊκή περιβαλλοντοκτόνα πολιτική που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαμορφώσει όλο το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο και πρόσφατα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να μετατραπεί το περιβάλλον σε μία τεράστια επιχείρηση που θα εξασφαλίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καταστρέφοντας και λεηλατώντας το, υποθηκεύοντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της ανθρωπότητας , θυσιάζοντας την υγεία της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής αποκτά δυναμική και αποτελεσματικότητα όταν εντάσσεται στη δράση για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το ερώτημα ή με τα μονοπώλια ή με το λαό αφορά και το περιβάλλον.

ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΚΕ

Αύγουστος 2011

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν υπαρχει περιπτωση να αφησουμε ,στην περιοχη μας , να εγκατασταθει νεα βιομηχανια ,προκειμενου να γεμιζουν τις τσεπες τους οι καπιταλες ,εις βαρος της υγειας μας ,την καταπατηση της ανθρωπινης αξιοπρεπειας και υποθηκευοντας το μελλον των παιδιων μας .
    Αμα γουσταρουν ,ας ελθουν στην περιοχη μας να φτιαξουν τις βιλαρες τους ,να παιξουν τα παιδια τους στους δρομους μας ,να δουν τι εστι βερυκκοκο ,και να κανουν τις βιομηχανιες τους μπροστα στα σπιτια των μαναδων τους ,να δουμε θα τους αρεσει ? Αμ δε…
    Μπραβο στο ΚΚΕ και στους αγωνες που αφυπνυζει συνειδησεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog