Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έπεσε… ελληνική «βόμβα» στο Ισραήλ

- Advertisement -

Η Εθνική ομάδα κατάφερε να «βομβαρδίσει» το Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο «διπλό» από το Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης, και με νίκη κόντρα στη Λετονία, είναι ένα βήμα πριν από την απευθείας πρόκριση του EURO του 2012, στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας…

Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος επικράτησε με 1-0 με «οβίδα» του Σωτήρη Νίνη στο 60′. Πλέον οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Λετονούς, ώστε να έχουν μια απόσταση ασφαλείας από την μεγάλη μς αντίπαλο, που είναι η Κροατία. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα απουσιάσουν οι Κατσουράνης και Τοροσίδης, καθώς συμπληρωσαν κάρτες.
Ο βασικός στόχος της Εθνικής στο σημερινό παιχνίδι ήταν να μην χάσει μέσα στο Ισραήλ. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν δυσκολεύτηκε στο παραμικρό να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Το κέντρο έκοβε τα πάντα, ενώ όταν η μπάλα έφτανε στην άμυνά μας, οι δύο Παπαδόπουλοι (Αβραάμ και Κυριάκος), αλλά και οι Ζαραδούκας (στο ντεμπούτο του), Τοροσίδης σταματούσαν τους αντιπάλους τους εύκολα ή δύσκολα.
Μπορούσαν ακόμα καλύτερα μπροστά
Όσον αφορά την επίθεση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να βγει πιο μπροστά, καθώς η άμυνα των Ισραηλινών δεν έδειχνε ικανή να σταματήσει τον Σαμαρά, τον Σαλπιγγίδη και τον Νίνη. Ωστόσο αυτό που ήθελε ο Σάντος ήταν να κρατήσει το μηδέν, κάτι που έκανε με εξαιρετική ευκολία.
Πως ξεκίνησε
Ο Πορτογάλος προπονητής ξεκίνησε με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Τοροσίδη δεξιά και τον Ζαραδούκα στο ντεμπούτο του αριστερά στις θέσεις των ακραίων μπακ. Ο Κατσουράνης ήταν σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας πιο μπροστά του τους Καφέ και Καραγκούνη, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Νίνης αριστερά, Σαμαράς κέντρο και Σαλπιγγίδης δεξιά.
Τίποτα στο πρώτο τέταρτο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ αργός, μιας και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο σε τραγικές συνθήκες λόγω της ζέστης και της υγρασίας. Η πρώτη σχετικά καλή φάση έγινε στο 19′ με τον Σαμαρά να γυρίζει ωραία, αλλά να μην υπάρχει συμπαίκτης του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από πολύ ωραία προσπάθεια η μπάλα σε γύρισμα του Τοροσίδη έφτασε στον Σαλπιγγίδη, που δυστυχώς έστειλε με πλασέ την μπάλα πάνω στον Αουάτ. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που κύλισε όπως ακριβώς ήθελε και είχε σχεδιάσει ο Φερνάντο Σάντος, με εξαίρεση φυσικά τον τραυματισμό του Καφέ και την αντικατάστασή του από τον Μάκο.
Πρώτα ευκαιρία και μετά γκολάρα
Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική κοίταξε να μην φάει γκολ, είδε πως απέναντί της δεν υπήρχε και κάποιος φοβερός αντίπαλος και στην επανάληψη αποφάσισε να βγει μπροστά και να ζητήσει το γκολ. Η αναζήτηση έφερε γρήγορα αποτέλεσμα, μιας και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε μόλις στο 60′ Αρχικά στο 54′ χάθηκε σημαντική ευκαιρία όταν σε κόρνερ δεν μπόρεσαν οι παίκτες μας να ανοίξουν το σκορ.
Ωστόσο στην πρώτη ώρα του ματς, μετά από κόψιμο του Καραγκούνη στο κέντρο και απίστευτη προσπάθεια του Νίνη που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του ήρθε το γκολ. Ο μικρός του Παναθηναϊκού αφού έκανε ότι ήθελε σε πέντε αντιπάλους έστειλε με σουτάρα την μπάλα στα δίχτυα του Αουάτ κάνοντας το 0-1.
Και πάλι άμυνα για σεμινάριο
Μετά το γκολ ή για την ακρίβεια την γκολάρα του Νίνη, η Εθνική έκανε αυτό που έκανε και μάλιστα με απίστευτη ευκολία σε όλο το πρώτο μέρος. Έσφιξε και πάλι την άμυνα και δεν άφηνε κανέναν Ισραηλινό όχι απλά να απειλήσει, αλλά ακόμα και να το σκεφτεί να το κάνει.
Το προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν
Οι Ισραηλινοί στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκαν μπροστά ζητώντας μανιωδώς το γκολ της ισοφάρισης. Η αλήθεια είναι πως δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως και πάλι η άμυνα ήταν παρούσα στα δύσκολα κρατώντας το υπερπολύτιμο μηδέν και πλέον μπορεί να βροντοφωνάζει «Πολωνία και Ουκρανία σας ερχόμαστε»!!!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog