Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι χωράει μισό εκατομμύριο ευρώ στα εσώρουχά σας και μάλιστα σε έντεκα δεσμίδες των πεντακοσίων;

Μία 48χρονη γυναίκα κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα! Πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ προσπάθησε να περάσει κρυφά από την Τουρκία στην χώρα μας μαζί με τον 30χρονο γιό της. Ωστόσο, συνελήφθησαν από τους υπαλλήλους του Τελωνείου Καστανεών Ορεστιάδας Έβρου.

Κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου, οι υπάλληλοι του τελωνείου δεν πίστευαν στα μάτια τους! Η γυναίκα έκρυβε στα εσώρουχά της περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, σε έντεκα δεσμίδες των πεντακοσίων.

Μητέρα και γιος, που διαμένουν στην Κομοτηνή, ισχυρίστηκαν στους Τελωνειακούς ότι, τα χρήματα είναι περιουσία τους και αποφάσισαν να τα φέρουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κάτι αντίστοιχο αφού ο ο 30χρονος, πριν από περίπου ένα χρόνο είχε συλληφθεί στο τελωνείο Κήπων Έβρου, διότι προσπάθησε να περάσει παράνομα στην χώρα, το ποσό των 185.000 Ευρώ.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία το 25% των χρημάτων κατασχέθηκε και τα υπόλοιπα αν αποδειχθεί ότι δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα θα τους επιστραφούν.

ola-xima.blogspot.com