Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ σε δίνη – Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του Γιώργου

- Advertisement -
Σε πολύ δυσάρεστο κλίμα έγινε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

για τα 37 χρόνια απο την ίδρυση του κόμματος. Eνώ ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε ήρεμα την ομιλία του, μετά από αποδοκιμασίες φοιτητών της ΠΑΣΠ, ανέβασε τους τόνους και ξέφυγε από το κείμενο, απαντώντας τους ότι “τα πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός”.

“ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο», «Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν», ήταν τα συνθήματα που φώναξαν τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός τους απάντησε: «Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ’ επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες”.
Μετά την ομιλία το κλίμα ήταν βαρύ, με επώνυμα και μη στελέχη να αποδικιμάζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την ιδεολογική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που είπε ότι “το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε κάτι άλλο. Ένα ξένο σώμα προς το ΠΑΣΟΚ που ξέρουμε. Κάναμε σε ελάχιστο χρόνο πράξη το αίτημα των στελεχών και των φίλων μας να τα αλλάξουμε όλα. Μόνο που τα αλλάξαμε προς τη λάθος κατεύθυνση”.
Ο Νίκος Μπίστης με τη σειρά του είπε: “Η εικόνα της χώρας μοιάζει με την Πομπηία, τις τελευταίες μέρες της. Οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γι’ αυτήν την κατάσταση είναι μεγάλες”.
Ενώ η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στο τέλος της και ολόκληρο σχεδόν το γήπεδο είχε αδειάσει, στο βήμα ανέβηκε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ από το Ληξούρι Κεφαλλονιάς, Παναγής Βλάχος, ο οποίος «στόλισε» στην κυριολεξία τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους συνεργάτες του.
Ο κ. Βλάχος άρχισε να μιλάει για υπουργούς και συνεργάτες με πτυχία από το Χάρβαρντ, οι οποίοι ζουν σε χρυσά κλουβιά, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός λαός.
Κάποιο μέλος του ΠΑΣΟΚ όμως που βρισκόταν στο ακροατήριο εξοργίστηκε, με αποτέλεσμα να ζητήσει τον λόγο από τον κ. Βλάχο. Οι δύο άνδρες δεν άργησαν να διαπληκτίζονται και πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, το επεισόδιο έληξε χωρίς να λάβει μεγάλες διαστάσεις.
defencenet
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog