Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έρχεται το τέλος της φαλάκρας

- Advertisement -

Τα δύο τρίτα των ανδρών υποφέρουν από τριχόπτωση. Από αυτούς, πολλοί τα… χάνουν σε νεαρή ηλικία. Τώρα επιστήμονες υπόσχονται ότι σε λίγα χρόνια κανένα ανδρικό κεφάλι δεν θα μένει «γυμνό». Κι αυτό χάρη στην… κοιλίτσα των ανδρών…

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ δημιούργησαν ένεση που θα δίνει πίσω στους άνδρες τα μαλλιά και την αυτοπεποίθησή τους. Παρ’ ότι η μελέτη βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Για την ένεση που χορήγησαν σε ποντικούς χρησιμοποίησαν λιπαρό ιστό που απέσπασαν από την περιοχή της κοιλιάς των ίδιων των ζώων, για να τον εγχύσουν στη συνέχεια στο κεφάλι τους. Κατόπιν αυτού, διαπίστωσαν ότι τα λιποκύτταρα αποτελούσαν «κλειδί» για το «ξύπνημα» των αδρανών θυλάκων της τρίχας. Τα ανώριμα κύτταρα παρήγαγαν χημικά συστατικά που έδιναν εντολή στους θύλακες να ενεργοποιηθούν, με αποτέλεσμα να ξεκινά η ανάπτυξη των τριχών. Οπως αναφέρουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, το 86% των «κοιμισμένων» θυλάκων άρχισε και πάλι να βγάζει τρίχες στα πειραματόζωα.

Τώρα οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ κοντά στο να εφαρμόσουν τη μέθοδό τους και στους ανθρώπους, παίρνοντας λιποκύτταρα από το στομάχι τους. Βέβαια δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παρασκευάσουν και κρέμες ή λοσιόν που θα περιέχουν τα χημικά συστατικά, τα οποία ευθύνονται για την επανέκφυση των τριχών, ώστε να εφαρμόζεται στο κεφάλι ευκολότερα και πιο ανώδυνα από μία ένεση.

Το μόνο που δεν γνωρίζουν οι ερευνητές είναι όπως λένε το χρώμα των νέων μαλλιών, καθώς υπάρχει πιθανότητα να βγουν λευκές τρίχες. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για επαναστατικό βήμα στο θέμα της τριχόπτωσης, που πλήττει την αυτοεκτίμηση χιλιάδων ανδρών ανά τον κόσμο.

Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η θεραπεία θα μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους και με άλλες μορφές αλωπεκίας. Εκτιμάται ότι στους ανθρώπους η μέθοδος θα δοκιμαστεί εντός της επόμενης πενταετίας.

Espressonews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog