Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέχρι τον Δεκέμβριο…

- Advertisement -

Μετά τη δήλωση σοκ τoυ οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s πριν μερικές εβδομάδες ότι η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει μέχρι τον Δεκέμβριο, η Royal Bank of Scotland προκαλεί νέα αναστάτωση στις αγορές…

«Η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει μέχρι την αναθεώρηση της πορείας της οικονομίας της από το ΔΝΤ τον Δεκέμβριο», προειδοποιεί η τράπεζα, ασκώντας σφοδρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση και επιρρίπτοντάς της ευθύνες για ανικανότητα όσον αφορά στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.

Υπενθυμίζεται ότι ο David Beers, επικεφαλής διεθνών κρατικών αξιολογήσεων της Standard & Poor’s είχε υποστηρίξει πριν δύο εβδομάδες ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει έως το τέλος του έτους.

Ο Harvinder Sian αναλυτής της τράπεζας, υποστηρίζει ότι η «χρεοκοπία» της Ελλάδας πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη και επισημαίνει ότι η πορεία προς την παύση της βοήθειας για την Ελλάδα, θυμίζει την περίπτωση της Αργεντινής.

Όπως λέει «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί από την τρόικα, και Ευρώπη-ΔΝΤ θα διακόψουν την παροχή βοήθειας».

Κατά την ίδια ανάλυση, το πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή, καθώς ενδέχεται να πυροδοτήσει και προσδοκίες για την αποχώρηση της χώρας μας από το ευρώ.

Αν αυτό δε συμβεί, τότε η Ελλάδα θα προχωρήσει σε «κούρεμα» ομολόγων 50-60%.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog