Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα κλειδιά της εξουσίας στον Βενιζέλο

- Advertisement -

«Ο πρωθυπουργός παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας στον Βενιζέλο»
αυτό ανέφεραν αρκετοί βουλευτές την ώρα που έβλεπαν τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να βγαίνει μπροστά και να εξαγγέλλει τα νέα σκληρά μέτρα.
Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μείνει στο παρασκήνιο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας εν λευκώ το τιμόνι της εξουσίας τον κ. Βενιζέλο.

Αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίζει μια υπερδραστήρια κινητικότητα αναλαμβάνοντας όλο και περισσότερες πρωθυπουργικές υποχρεώσεις.
Αυτός είναι που συντονίζει το υπουργικό, αυτός κατευνάζει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αυτός αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με τους δύστροπους δανειστές αλλά και που αναλαμβάνει να συνομιλήσει με τον ελληνικό λαό.
Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγει να ανακοινώσει τα πικρά για τους έλληνες μέτρα καθώς στο παρελθόν ανάλογες εξαγγελίες είχαν κάνει τόσο ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής όσο και ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Όμως, η συνολική συμπεριφορά του κ. Παπανδρέου δείχνει πως είναι ένας πρωθυπουργός προς απόσυρση ενώ αυτή του κ. Βενιζέλου δείχνει πως έχει πάρει στα χέρια του την τύχη της κυβέρνησης.
 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog