Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απάντηση στον αχρέωτο από τον Γιώργο Παπαγεωργίου

- Advertisement -

Αγαπητέ ‘αχρέωτε’
Οφείλω εκ των προτέρων να σου δηλώσω ότι δεν απαντώ ποτέ σε απόψεις ‘αγνώστων’ κυρίως γιατί συνήθως η ανωνυμία βοηθά να καταργηθούν βασικά στοιχεία του Δημοκρατικού διαλόγου: η ευπρέπεια και το πολιτικό ήθος…

Όμως εδώ -και οφείλω να σε συγχαρώ για αυτό- εκφράζεις με σαφήνεια και ήθος τις απόψεις σου, και εγείρεις ενστάσεις, πολλές από τις οποίες ανεξάρτητα αν έχω αντίθετη άποψη δεν σου κρύβω ότι με έχουν απασχολήσει εδώ και καιρό.
Κατ αρχάς ισχυρίζεσαι ότι στους Αγίους Θεοδώρους είχαμε ‘σοβαρά θέματα, φορτωμένα με χίλια μύρια προβλήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν ουσιαστικά τελεσιδικήσει, πριν ακόμη αναλάβει την δημαρχεία ο κος Λογοθέτης’.
Έχεις δίκιο μόνο που για κάποια από αυτά γνώριζε (!) ο κος Δήμαρχος και μάλιστα πολύ καλά τι συνέβαινε πριν αναλάβει!!!. Θα σου έλεγα μάλιστα ότι κάποια ζητήματα αφού τα χρησιμοποίησε ψηφοθηρικά όσο μπορούσε, μετεκλογικά ως Δήμαρχος για λόγους εσωτερικών παραταξιακών του ισορροπιών αναλώθηκε σε πολιτικούς τακτικισμούς τύπου Λαϊκών συνελεύσεων χάνοντας πολύτιμο χρόνο… μη λύνοντας κανένα πρόβλημα.
Και μάλιστα για να σε πείσω γνώριζε ο κος Δήμαρχος για δύο λόγους: Πρώτον γιατί ο κος Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων ήταν αναμεμειγμένος με τον ένα τρόπο ή τον άλλον σε κάθε ένα από τα ‘σοβαρά θέματα’ των Αγίων Θεοδώρων…και δεύτερον γιατί ας πούμε για την υπόθεση των εργαζομένων που ανέφερες ή ακόμα την τύχη της ΔΗΚΕΠΑΘ, υπάρχει γραπτή δήλωση του κου Δημάρχου που διανεμήθηκε στη πόλη των Αγίων Θεοδώρων ΠΡΙΝ τις εκλογές στην οποία υπόσχεται πολλά… επιστολή όμως από την οποία προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο κος Δήμαρχος γνώριζε τα ζητήματα και μάλιστα πολύ καλά. (Με χαρά σου καταθέτω συνημμένα την προεκλογική δήλωση του κου Δημάρχου ώστε να διαμορφώσεις αντικειμενικά ολοκληρωμένη και πλήρη άποψη για το αν γνώριζε ο κ Δήμαρχος ή όχι).
Αλλά διερωτώμαι αλήθεια. Και αν ακόμα υποθέσουμε ότι δεν γνώριζε, ότι οι ‘δικοί’ του άνθρωποι, του τα κρύψανε όλα, τον παραπλάνησαν, δεν νομίζεις ότι γενικά- σαν αρχή- κάθε υποψήφιος Δήμαρχος οφείλει να γνωρίζει τι θα παραλάμβανε αν εκλεγόταν Δήμαρχος? Και μάλιστα θα σου έλεγα ότι όχι μόνο πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά πρέπει να έχει τις λύσεις στη φαρέτρα του σε προβλήματα που ο προκάτοχος του απέτυχε να διαχειρισθεί.
Ή μήπως θεωρείς ότι πρέπει να απαλλάσσεται των διαχειριστικών του ευθυνών κάποιος νέος Δήμαρχος λόγω άγνοιας γεγονότων…. Μήπως θα έπρεπε κατά την ίδια έννοια να θεσπισθούν περίοδοι χάριτος ώστε οι νέοι Δήμαρχοι αν τα κάνουν θάλασσα να μην διώκονται ποινικά λόγω απειρίας η λόγω άγνοιας των προβλημάτων που παρέλαβαν? Και είναι δυνατόν εσύ που φαίνεσαι τόσο σοβαρός άνθρωπος, να παραλληλίζεις τις ευθύνες του ερασιτέχνη τραγουδιστή με αυτές του Δημόσιου λειτουργού?
Ή αλήθεια είναι αγαπητέ ‘αχρέωτε’ ότι κρίσιμα ζητήματα απαιτούν άμεσες υπεύθυνες και κατεπείγουσες λύσεις. Κάτι πρέπει να κάνεις… αντί να σφυρίζεις αδιάφορα πετώντας επανειλημμένα τη μπάλα στη εξέδρα, περιμένοντας να τελειώσει το μαρτύριο…..των 30 υπόλοιπων μηνών μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Και βέβαια το να ισχυρισθείς ως Δήμαρχος ότι είναι σωστή πολιτική απόφαση να βασισθεί η περιβαλλοντική προστασία του Δήμου μας στον κ Τατούλη και στη διάθεση του να πραγματοποιήσει τις μελέτες που απαιτούνται, την ώρα μάλιστα που τον υβρίζουμε και δεν αποπέμπεται ο υβριστής του, αλλά απαλλάσσεται πανηγυρικά, ουσιαστικά είναι σαν να εθελοτυφλούμε, περιμένοντας μακαρίως να περάσει τρένο… σε μέρος που δεν υπάρχει σιδηροδρομική γραμμή…..
Για την επιτροπή αγώνα.
Ναι συμφωνώ και εγώ ότι στη πορεία της προσπάθειας που κάναμε, ίσως θα έπρεπε να είχαμε αποτρέψει κάποιες συμπεριφορές οι οποίες τελικά λειτούργησαν σε βάρος μας. Όμως από την άλλη δε πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί που η πλειοψηφία των δημοτών απείχε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων….., τα νέα τα παιδιά, με αυταπάρνηση, με το πάθος που αρμόζει στην ηλικία τους, με τις υπερβολές τους, που καμιά φορά μπορεί ακόμα και να μας τρομάζουν, έδωσαν στη προσπάθεια αυτή πολιτική υπόσταση και λαϊκή διάσταση.
Επαναλαμβάνω μπορεί να μην τα κάναμε όλα σωστά και ίσως να ξεφύγαμε κάποιες φορές από τα ειωθότα…Αλλά καμιά φορά στην απόγνωση του τραγουδά και ο παράφωνος ίσα-ίσα για να ακουστεί….Και φυσικά δεν θεωρώ υπεύθυνο τον κ Δήμαρχο για ότι έγινε στη περιφέρεια σε βάρος του κου Τατούλη. Αντίθετα πιστεύω ότι αν παρευρίσκετο ο κος Δήμαρχος στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στον Ισθμό και θα μιλούσε ο ίδιος με τον εύγλωττο τρόπο που χειρίζεται το λόγο, και θα μπορούσε από πρώτο χέρι ο ίδιος προσωπικά να απευθυνθεί στους ‘συντρόφους’ του να εκθέσει το ζήτημα και να δώσει επιτόπου τις πρέπουσες εξηγήσεις. Το τι έγινε το γνωρίζετε. Κατά τη γνώμη μου η απουσία του κου Δημάρχου και η γενικότερη επικοινωνιακή του αστοχία μας κόστισε στο παρελθόν και πολύ φοβούμαι ότι αν δεν βελτιωθεί θα μας κοστίσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον.
Για τον βιολογικό του Δήμου είναι αυταπόδεικτη η λανθασμένη μεθόδευση του κου Δημάρχου. Αν ήταν σωστή, αν δεν έμπαινε το ζήτημα την δωδεκάτη ύστατη στιγμή, αν έστω σαν πιθανότητα είχε συζητηθεί προηγουμένως, τότε το ζήτημα ίσως είχε άλλη κατάληξη. Αλλά και πάλι το επικοινωνιακό ανακάτεμα του κου Δημάρχου προφανώς δημιούργησε το πρόβλημα……..
Για τους Αγίου Θεοδώρους? Μα ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τι έγινε, γιατί πληρώνει ο Δήμος πρόστιμο, τι ενέργειες έγιναν, ή τι θα γίνουν ή ακόμα αν το θέμα έχει πάει ή πρόκειται να πάει στον εισαγγελέα…. Μην ρωτάτε εμάς. Ρωτείστε τον κ Δήμαρχο γιατί δεν συγκαταλέγετε και αυτό το θέμα σε αυτά που η σημερινή Δημοτική αρχή λέει ότι ‘ανοίγει’. Γιατί και από πότε η διαφάνεια γίνετε επιλεκτική?
Για τους εργαζόμενους. Ήμουν από την αρχή βέβαιος για την κατάληξη του όλου θέματος. Σας παραπέμπω στην σχετική ομιλία μου στο Δημοτικό συμβούλιο. Και βεβαίως ενημέρωσα τους εργαζόμενους για την κατά την δική μου άποψη πορεία του εργασιακού τους μέλλοντος.
Κατά την άποψη μου η ευθύνη του κυρίου Δημάρχου έγκειται στο γεγονός ότι όχι μόνο προεκλογικά διέσπειρε την ελπίδα, λανθασμένα, στους εργαζόμενους ότι θα λυθεί το θέμα, όχι μόνο άργησε να κινηθεί προς την επίλυση του ζητήματος, όχι μόνο άλλαξε άποψη και διέλυσε τελικά τον φορέα στον οποίον καλώς ή κακώς δούλευαν οι εργαζόμενοι, δηλαδή την ΔΗΚΕΠΑΘ, αλλά με τα γνωστά ‘τα λόγια τα μεγάλα περί αποκατάστασης τους’ οδήγησε τους εργαζόμενους να δουλεύουν 6 ολόκληρους μήνες απλήρωτοι!!!. Ούτε και αυτό γνώριζε ο κ Δήμαρχος?
Και φτάνω στο τελευταίο σχόλιο του αγαπητού ‘Αχρέωτου’ που νομίζω ότι χρήζει απαντήσεως.
Ναι συμφωνώ και επαυξάνω σε κάθε διερεύνηση του θέματος που πρόεκυψε από την αναφορά του κου Μπαλοδήμου και στην παραπομπή των όποιων υπευθύνων αν υπάρχουν στη δικαιοσύνη.
Όμως ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το όλο ζήτημα ο κος Δήμαρχος δίνει την αίσθηση ότι σαν Δήμος ξεκινήσαμε μια προαποφασισμένη διένεξη με το Καζίνο χωρίς να είμαστε σίγουροι αν όντως υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα.
Όμως ρωτάω γιατί ακόμα σαν καλόπιστοι εταίροι δεν μπήκαμε στο κόπο να κάνουμε το αυτονόητο: να ζητήσουμε καλόπιστα εξηγήσεις από τη άλλη πλευρά? Αν μας πείσουν ? Αν οι εξηγήσεις τους είναι πειστικότατες τι θα κάνουμε σαν Δήμος? Γιατί προτιμήσαμε να θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, προκαλώντας τον δημόσιο διασυρμό του εταίρου μας και τη συνολική καταδίκη του, πριν καν συζητήσουμε μαζί του? Ζητήσαμε μια γνωμοδότηση από κάποιον ιδιώτη την οποία πλήρωσε ο δήμος με αρκετές χιλιάδες Ευρώ. Έχει κάποια αξία αυτή η γνωμοδότηση η οποία μάλιστα βασίζεται στα στοιχεία που δώσαμε μόνο εμείς σαν Δήμος και όχι και ο συνεταίρος μας? Πολιτικά ίσως να έχει. Νομικά όμως δεν έχει καμία αξία. Αξία έχει η άποψη του κ Εισαγγελέα και των εντεταλμένων αρχών που θα διερευνήσουν την υπόθεση. Και φυσικά ούτε ο κύριος εισαγγελέας ούτε κάποια Αρχή θα λάβει υπόψη της τη γνωμοδότηση ενός καθόλα αξιόλογου ιδιώτη….. Και αυτό το γνωρίζουν άπαντες. Άλλωστε έφτανε και περίσσευε για να τεθεί άπλετο φως στη υπόθεση αυτή καθ αυτή η αναφορά του κ Μπαλοδήμου η οποία δεν προωθήθηκε από τον δήμο……όσο έπρεπε. Όλα συνεπώς έγιναν για το θεαθήναι ή εν ονόματι της επαναστατικής γυμναστικής η οποία είναι ελκυστικότατη σε κάποιους κύκλους του Δήμου μας.
Αγαπητέ ‘αχρέωτε’
Αδυνατώ να καταλάβω το επιχείρημα σου σχετικά με τον Καλλικράτη. Είναι γνωστό ότι ο γράφων τον πολέμησε κυρίως γιατί καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την οικονομική στήριξη. Όμως ο κος Δήμαρχος τον στήριξε τον Καλλικράτη, εκτιμώ για κομματικούς λόγους, ή ίσως γιατί πίστεψε στις καινοτομίες του… Τώρα τι έχεις καταλάβει? Διαφωνεί με τον Καλλικράτη ή μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιουργεί καθημερινά τον χρησιμοποιεί σαν άλλοθι για να δικαιολογήσει σε ένα βαθμό την αναποτελεσματικότητα του?
Γιώργος Παπαγεωργίου
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κ. Παπαγεωργίου δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω επαυξάνοντας την άποψη, ότι ένας υποψήφιος δήμαρχος, οφείλει να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους ενός ζητήματος, που συμπεριλαμβάνει στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Οφείλω όμως να υπενθυμίσω την ευαγγελική ρήση "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλλέτω".

    H προσέγγιση των αναφερομένων ουσιαστικών ζητημάτων, δεν μπορεί να ξεκλειδώσει εάν δεν ξεκαθαρίσει στην βάση του το πολιτικό πρόβλημα που “εφαρμόζεται” από την κεντρική εξουσία και ονομάζεται Καλλικράτης και είναι αναπόσπαστο εργαλείο εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Κλείνοντας θέλω να αναφέρω ότι ο στόχος μου δεν είναι να υπερασπιστώ τα δίκαια της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά να προβληματιστώ ούτως ώστε να είμαι σε θέση να προτείνω και να ψηφίζω επιλέγοντας πολιτικές και όχι πρόσωπα.

    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

    ο αχρέωτος

  2. Ο κος Λογοθέτης έχει παραβεί και καταστρατηγήσει πολλάκις το συμβόλαιο τιμής με τους δημότες,οι οποίοι σύρθηκαν πίσω από κάλπικες προεκλογικές δεσμεύσεις.
    Μια δημοτική αρχή δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής,ούτε να επικαλείται τις όποιες
    δικαιολογίες για να μένει αμέτοχη.
    Εσείς κε αχρέωτε τα γράφετε αλλά τα συντρόφια σας ξερά κεφάλια…….

    ANONYMOUS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog