Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε κατάσταση συναγερμού η Αίγυπτος

- Advertisement -

Νύχτα τρόμου στην Αίγυπτο. Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ. Πέταξαν από τα παράθυρα δεκάδες εμπιστευτικά έγγραφα. Νεκροί και τραυματίες…Ο Ερντογάν πηγαίνει στο Κάιρο για να υπογράψει τουρκοαιγυπτιακή συμφωνία.

Σε κατάσταση συναγερμού κήρυξε την Αίγυπτο η κυβέρνηση της χώρας, καθώς η κατάσταση είναι εκρηκτική, μετά την κατάληψη της ισραηλινής πρεσβείας από διαδηλωτές.

Μέχρι στιγμής, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις , ενώ ένας ακόμα άνθρωπος, ο οποίος είχε τραυματιστεί, υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές.

Οι ταυτότητες των θυμάτων και οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι τρεις δεν έγιναν γνωστές.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας είχε κάνει λόγο τη νύχτα για περίπου 450 τραυματίες, ο ένας από τους οποίους υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε εκτάκτως μια κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης κρίσης μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Οι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στα γραφεία της πρεσβείας, που στεγάζεται σε πολυώροφο κτίριο, περιβαλλόμενο από ψηλό τοίχο, και πέταξαν στο δρόμο δεκάδες έγγραφα.

Παράλληλα, αιγύπτιοι κομάντος διέσωσαν έξι Ισραηλινούς που είχαν παγιδευτεί στην πρεσβεία και υπήρχε πραγματική ανησυχία για την ζωή τους, δήλωσε αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο του ήταν μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έχουν επιστρέψει στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αργά τη νύχτα ακούστηκαν σφοδρά πυρά, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από καρδιακή προσβολή και εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση χημικών και πυροβόλησαν στον αέρα. Κατά το υπουργείο Υγείας ταυματίστηκαν 235 άνθρωποι και κατά το υπουργείο Εσωτερικών 450. Οχήματα της αστυνομίας τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Άνδρες των ένοπλων δυνάμεων και τεθωρακισμένα συγκεντρώνονται κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog