Η αστυνομία της Νέας Υόρκης,(NYPD) έχει δώσει στη δημοσιότητα, ένα συγκλονιστικό βίντεο…

Ελικόπτερο της αστυνομίας γεμάτο με διασώστες, που είχε απογειωθεί αμέσως μετά την πρόσκρουση των αεροπλάνων στους ουρανοξύστες, καταγράφει λεπτό προς λεπτό το συμβάν από ψηλά. Δείτε και ακούστε τις φωνές των αστυνομικών την στιγμή που καταρρέουν οι πύργοι.

Το βίντεο έχει διάρκεια 17 λεπτά. Στην αρχή το ελικόπτερο πετάει πάνω από την ταράτσα του Νότιου πύργου. Πλήρωμα και επιβάτες είναι τόσο σοκαρισμένοι από αυτό που αντικρίζουν. Μέσα στην καμπίνα επικρατεί νεκρική σιωπή. Ακούγεται μόνο η μηχανή και η τουρμπίνα. Οι άνθρωποι δεν μιλούν.

Το ελικόπτερο φτάνει ακριβώς πάνω από την ταράτσα σε ύψος μόλις μερικών μέτρων. Οι διασώστες είναι έτοιμοι να απεγκλωβίσουν οποιονδήποτε θα έβρισκαν εκεί. Οι καπνοί όμως, όπως θα δείτε είναι πολύ πυκνοί και απομακρύνεται. Κάνει ένα μεγάλο κύκλο γύρω από τους πύργους και προσγειώνεται στο πάρκο μπροστά από το παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (world trade center). Το πλήρωμα βγαίνει από το ελικόπτερο και μιλάει στον ασύρματο με το κέντρο περιμένοντας οδηγίες. Η κάμερα συνεχίζει να καταγράφει από το έδαφος αυτή τη φορά τους φλεγόμενους πύργους.

Το ελικόπτερο απογειώνεται πάλι και μετά από το 4ο λεπτό του βίντεο, οι αστυνομικοί και οι διασώστες δεν πιστεύουν στα μάτια τους τι συμβαίνει. Ο Νότιος πύργος καταρρέει. Ακούστε τις κραυγές τους. Ακούστε τι λένε και πώς σπάει η φωνή των αστυνομικών που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο. Αυτό που ζουν είναι ένας εφιάλτης.

Η στιγμή που πέφτει ο Πύργος, καταγράφεται από ψηλά. Ο ένας αστυνομικός σοκαρισμένος γυρίζει στην κάμερα και ουρλιάζει: “ Ο πύργος εξαφανίστηκε. Θεέ μου!!”, Οι κραυγές αυτές περνάνε από τον ασύρματο στο κέντρο που ρωτάει να του πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Ολόκληρη η περιοχή έχει γεμίσει με πυκνούς καπνούς από την κατάρρευση. Λίγο πιο πίσω διακρίνεται και ο δεύτερος πύργος μέσα στους καπνούς.

Το πλήρωμα συνεχίζει να επαναλαμβάνει συνέχεια την φράση “Ωωω θεέ μου,”, ενώ ακούγεται και ο πιλότος να λέει στο κέντρο: ”Ο Πύργος έπεσε, ο Πύργος έπεσε”
Είναι τρομερό το πλάνο από ψηλά που δείχνει το τεράστιο σύννεφο σκόνης να καλύπτει σαν γιγάντιο κύμα, τα οικοδομικά τετράγωνα δίπλα στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου.

Στο 11ο λεπτό του βίντεο το ελικόπτερο έχει προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο της αστυνομίας. Μπροστά του είναι σταθμευμένο άλλο ένα ελικόπτερο και στο βάθος διακρίνεται ο Βόρειος πύργος που φλέγεται. Το πλήρωμα με τα κράνη στα χέρια έχει βγει και κοιτάζει τον ουρανοξύστη. Στο 12.33ο λεπτό και ο άλλος πύργος καταρρέει και το πλήρωμα ενημερώνει το κέντρο: “ Και ο δεύτερος πύργος έπεσε. Επαναλαμβάνω Έπεσε!”
Αμέσως μετά ακούγεται η φωνή ενός αστυνομικού που μονολογεί.: ¨Πάει αυτό ήταν… πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή στον κόσμο…”

WTC Attack September 11, 2001 from New York… by babisflou