Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει νέα μέτωπα πολέμου στη Μεσόγειο

- Advertisement -
Που αποσκοπούν οι κινήσεις της Τουρκίας ;


Η Τουρκία σήμερα είναι εγκλωβισμένη γιατί δεν αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας που εφαρμόζεται από το 1982 με αποτέλεσμα να της ξεφύγει η Κύπρος η οποία καθόρισε τη δική της ΑΟΖ.
Προσπαθεί λοιπόν τώρα να αναγνωρισθεί το παλαιστινιακό κράτος προκειμένου η Παλαιστίνη να καθορίσει δική της ΑΟΖ σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τουρκίας.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά ο Ερντογάν έγινε ακτιβιστής και χρηματοδότησε την ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ η οποία με το καράβι Mavi Marmari επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας με τα γνωστά αποτελέσματα όπου σκοτώθηκαν 9 Τούρκοι .
Η Τουρκία μέσα στο μήνα θα πιέσει τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος. Την ώρα που θα αρχίσει η έρευνα από τα αμερικανικά και ισραηλινά σκάφη στην ΑΟΖ της Κύπρου η Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες θα βγάλει τα πολεμικά της πλοία ώστε να προστατέψει τάχα τον εμπορικό της στόλο.
Με αυτό το τρόπο θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει την ΑΟΖ , ενώ παράλληλα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα πετούν πάνω από την θαλάσσια περιοχή που θα γίνονται οι έρευνες – γιατί οι Τούρκοι θα έχουν σχεδιάσει κάποια άσκηση,- θα εφαρμόσουν τα ίδια κόλπα που κάνουν και πάνω από το Αιγαίο. Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εμπόλεμη κατάσταση με στόχο να σταματήσουν οι έρευνες.
Τέλος ετοιμάζεται να θέση βέτο ώστε το Ισραήλ να μην γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να το αποκλείσει από τη Θάλασσα ορίζοντας τη νέα ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας – Παλαιστίνης – Ψευδοκράτους.

Πηγή: newscode.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog