Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στους Αγίους Θεοδώρους

- Advertisement -

Το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε στους Αγίους Θεοδώρους, σήμερα το πρωί για μαθητές και εκπαιδευτικούς και σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού…

Πολλά τα προβλήματα αυτή τη χρονιά, κυρίως σε ότι αφορά τα σχολικά βιβλία που δεν έχουν παραδοθεί στους μαθητές.
Η χρονιά ξεκινάει με πρώτο και κύριο πρόβλημα τις ελλείψεις σε βιβλία.
Όπως ανακοίνωσαν και δεσμεύτηκαν οι διευθυντές των σχολείων οι ελλείψεις θα αντιμετωπισθούν με την οργανωμένη, την έγκαιρη δράση και βέβαια χάρη στην εμπειρία και την υπευθυνότητα του δασκάλου της κάθε τάξης, του καθηγητή κάθε τμήματος».

Τονίσθηκε ότι πέραν της αξιοποίησης των περισσευμάτων των βιβλίων και του διδακτικού υλικού των προηγουμένων ετών και τις δωρεάν φωτοτυπίες που θα παρέχουν απαιτείται και η επιστροφή των παλαιότερων βιβλίων, από τους μαθητές . Συγκεκριμένα οι μαθητές καλούνται να προσκομίσουν τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς για να υποστηρίξουν τους συμμαθητές των άλλων τάξεων. Επισημάνθηκε ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί πρέπει να γίνει κυρίαρχο μήνυμα ότι «δεν πάω με άδεια χέρια στο σχολείο, φέρνω τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς» και ότι είναι μια πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς για κάθε μαθητή. Είναι μια αξία που πρέπει να επανακτήσουμε ως κοινωνία.

Κατά τα λοιπά όλα κύλισαν ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα και μετά τον αγιασμό ακολούθησαν οι καθιερωμένες ομιλίες των διευθυντών των σχολείων. Το παρόν έδωσαν και τις ευχές τους έδωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της τοπικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων Δ. Δέδε και τους τοπικούς συμβούλους κ. Χρ. Ψυχογιό και κα Σ. Λέζου και φυσικά ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος Αγίων Θεοδώρων κ. Η. Αστερής.

e-istos.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. s-spinos:
    "Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν
    ότι μείναμε αδιάβαστοι" Μπέρτολτ Μπρεχτ.
    να δούμε τι άλλο ακόμα θα μας ζητήσουν.

  2. λαθος ενοια δινετε στην αλληλεγγυη…δεν θεωρειται αυτο αλληλεγγυη ,,,το να γυριζω κ να δινω τα περσυνα μου βιβλια…..ελεος…καμια κινητοποιηση κ αρνηση των φωτοτυπιων παιζει???η θα τα φαμε κ αυτα αμασητα….ετσι προετοιμαζουμε τους αυριανους εθελοδουλους???

  3. ειναι πραγματικα ντροπη αυτη η κατασταση.Ντροπη για εμας τους Ελληνες να μην εχουν να μοιρασουν βιβλια στους μαθητες να μην εχουν αιθουσες στα σχολια κ.α Ποσο ακομα …ποσο κατω ακομα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog