Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Λούτσοι ψητοί στο φούρνο.

- Advertisement -
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ( ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ )

Καθαρίστε καλά τα ψάρια (από λέπια, εντόσθια) και πλύντε τα καλά σε κρύο νερό. Τρίψτε το εξωτερικό τους με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αναμείξτε για κάθε ψάρι 1 σκελίδα σκόρδο, 1 φέτα λεμόνι και 1 χούφτα μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, δεντρολίβανο) και χώστε τα στο εσωτερικό του ψαριού.
Λαδώστε ένα ταψάκι και ψήστε τα ψάρια σε πολύ ζεστό φούρνο. Ψήστε τα στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανά απ’έξω και να έχουν ψηθεί και εσωτερικά. Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο και το γκριλ που έχετε, τη θέση που θα το βάλετε (οι τσιπούρες μου παίρνουν κανά 20 λεπτο στο γκριλ. Για να είστε σίγουροι πως ψήθηκαν από μέσα, μπορείτε να τα ψήσετε πρώτα με αέρα για κανά 10λεπτο και έπειτα να τα “χτυπήσετε” με γκριλ)
Σερβίρισμα: Απλώστε λίγο λάδι βασιλικού σε ένα πιάτο (χτυπήστε λίγο λάδι μαζί με βασιλικό στο μπλέντερ ώστε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα και κρατήστε το υπόλοιπο για την επόμενη χρήση), σκορπίστε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, απλώστε το ψητό ψάρι. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και έχετε ένα πολύ νόστιμο πιάτο…

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το κακό είναι ότι χάρηκες (και εμείς το ίδιο τον Αύγουστο δύο φορές μάλιστα!) με την αποτυχία του "απέναντι" και όχι με την επιτυχία της δικιάς σου ομάδας.
    Εκεί καταντήσαμε. Να χαιρόμαστε γιατί ψόφησε η γίδα του γείτονα (όπως είχε πει κάποτε ο μακαριστός…).
    Δε βαριέσαι. Θα μας μείνει τουλάχιστον η καζούρα που θα κάνουμε ο ένας στον άλλον. Αρκεί κάποιοι να μην την παίρνουν και στα σοβαρά και τσαντίζονται…

    John

  2. Που είσαι ρε μι.φι. και τον αφήνεις να "προκαλεί" έτσι;;;
    Εμείς μιλήσαμε τον Αύγουστο (δις μάλιστα!);;;
    Σεβαστήκαμε τον πόνο του!
    Τον αφήσαμε ήσυχο να πενθήσει την πολυμετοχική του αρμάδα… (Εγώ τουλάχιστον δεν έβγαλα κιχ!!!)
    JOHN

    Υ.Γ.Τελικά Άγγελε το έχεις στο αίμα σου να "προκαλείς" (με πολλά εισαγωγικά) σε όλα τα επίπεδα…
    Άσε να πέσει και τίποτα κάτω, δε χάλασε ο κόσμος αν δεν σηκώσεις το γάντι και μια φορά. Δεν είναι ανάγκη να απαντάς σε όλους (μα σε όλους!) τους περίεργους εδώ μέσα.
    Άσε να κρίνουν τα σχόλιά τους οι αναγνώστες…
    Οι περισσότεροι αναγνώστες δεν είναι κουτοί και καταλαβαίνουν ποιος έχει βάσιμα επιχειρήματα και ποιός όχι.
    Φιλική συμβούλή από κάποιον που συμφωνει τις περισσότερες φορές με τα σχόλιά σου…

  3. φίλε John είδες ότι πριν σου ευχήθηκα μέχρι και ισοπαλία και εξήγησα ότι δεν μπορεί να κρυφτεί ο οαπδός μέσα μου !!!…εντάξει,πλάκα κάνω…αντικειμενικά,δεν είχατε παιχνίδια στα πόδια σας,οπότε φυσιολογικό το αποτέλεσμα…(ο άλλος μου εαυτός ο οπαδικός ,με τα κερατάκια, γελάει τώρα και περιμένει το επόμενο στραβοπάτημα ….χέχεχε…!!!)…όσο για αυτό που λες,συμφωνώ μαζί σου,αλλά είμαι της άποψης ότι το blog είναι ένα μέσο συζήτησης και όχι μόνο ενημέρωσης…έχουμε πεί πολλές φορές με τον MiFi,να κανονίσουμε μέχρι και συναντήσεις των μελών,για συζήτηση πάνω σε κοινό θέμα…

  4. θε'ι'κό ανέκδοτο που μου είπαν χτες…συζητούν 2 αρχαίοι Μακεδόνες…λέει ο ένας κάποια στιγμή κλείνοντας μιά πρόταση : " μα τους 11 Θεούς του Ολύμπου"…γυρνάει ο άλλος ,ξαφνιασμένος, και του λέει :"τί λες βλάσφημε,12 είναι οι Θεοί !!!"…οπότε απαντάει ο άλλος : " @@@μησε τον τον Άρη…ΠΑΟΚΑΡΑ ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε !!!"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog