ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ( ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ )

Καθαρίστε καλά τα ψάρια (από λέπια, εντόσθια) και πλύντε τα καλά σε κρύο νερό. Τρίψτε το εξωτερικό τους με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αναμείξτε για κάθε ψάρι 1 σκελίδα σκόρδο, 1 φέτα λεμόνι και 1 χούφτα μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, δεντρολίβανο) και χώστε τα στο εσωτερικό του ψαριού.
Λαδώστε ένα ταψάκι και ψήστε τα ψάρια σε πολύ ζεστό φούρνο. Ψήστε τα στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανά απ’έξω και να έχουν ψηθεί και εσωτερικά. Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο και το γκριλ που έχετε, τη θέση που θα το βάλετε (οι τσιπούρες μου παίρνουν κανά 20 λεπτο στο γκριλ. Για να είστε σίγουροι πως ψήθηκαν από μέσα, μπορείτε να τα ψήσετε πρώτα με αέρα για κανά 10λεπτο και έπειτα να τα “χτυπήσετε” με γκριλ)
Σερβίρισμα: Απλώστε λίγο λάδι βασιλικού σε ένα πιάτο (χτυπήστε λίγο λάδι μαζί με βασιλικό στο μπλέντερ ώστε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα και κρατήστε το υπόλοιπο για την επόμενη χρήση), σκορπίστε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, απλώστε το ψητό ψάρι. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και έχετε ένα πολύ νόστιμο πιάτο…