Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη επιτυχία είχε η Χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών

- Advertisement -

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10-09-2011 η Χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών, στο Κτήμα Ράτη (έναντι Πευκάκια). Ένας ειδυλλιακός χώρος μέσα στο πράσινο…

Μεγάλη προσέλευση κόσμου. 320 φίλοι και μέλη των Συλλόγων που εκπροσωπούνται στην Ομοσπονδία έζησαν μία ξεχωριστή βραδιά με ζωντανή μουσική, πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί που κράτησαν ψηλά το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο Πρόεδρος κ. Στρατής Κοκκινέλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο, στην προσφορά και γενικότερα στον αγώνα που δίνει καθημερινά το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή. Μεταξύ των άλλων είπε:

Είναι γεγονός ότι ζούμε μία νέα εποχή μετά τον Καλλικράτη όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και δημιουργούνται νέα δεδομένα, νέες καταστάσεις. Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστούμε άμεσα χωρίς χρονοτριβή. Η παρουσία μας σε επιτροπές και ιδιαίτερα στην επιτροπή διαβούλευσης είναι υποχρεωτική για να υπάρχει και να λειτουργεί γνωμοδοτικά προς όφελος των πολιτών. Στόχος μας να πετύχουμε ένα αναβαθμισμένο ρόλο της Ομοσπονδίας για ποιοτικότερο κα ουσιαστικότερο έργο. Ως νέο διοικητικό συμβούλιο μετά τις αρχαιρεσίες τις 19-06-2011 θέσαμε νέους στόχους, γυρίσαμε σελίδα και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά για να πετύχουμε.
Περνάμε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο, οι συνθήκες δεν μας ευνοούν, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, σκληρή δουλεία και συνεχής αγώνας.

Η πείρα, οι γνώσεις, η επιμονή και η υπομονή είναι τα όπλα που διαθέτουμε και έχουμε μάθει να τα χειριζόμαστε άριστα όλα αυτά τα χρόνια.
Από τη νέα Δημοτική Αρχή είναι προφανές ότι προσδοκούμε να γίνουν πράξη οι προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις ιδιαίτερα για συνεργασία, ειλικρινή διάλογο με αμοιβαία εμπιστοσύνη για τον ρόλο καθενός καθώς και ενδελεχής και εις βάθος ανάλυση των ζητημάτων που μας αφορούν. Είναι καιρός πλέον η νέα Δημοτική Αρχή να σταθεί αλληλέγγυα στα μεγάλα προβλήματα των οικιστών και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις. Η Ομοσπονδία ήταν, είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής πρόθυμοι πάντα να βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο της.
Ένας σύντομος απολογισμός του έργου μας στο διάστημα των τριών μηνών λειτουργίας μας ως νέο διοικητικό συμβούλιο:

1) Συγκροτήσαμε τριμελή επιτροπή η οποία επισκέφτηκε όλους τους οικισμούς των 23 συλλόγων που είναι μέλη της Ομοσπονδίας και καταγράψαμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή (νερό-δρόμοι-φωτισμός-αποκομιδή σκουπιδιών-καθαριότητα κλπ). Έτσι έχουμε μία σαφή και πλήρη εικόνα κάθε περιοχής και γνωρίσαμε τις ανάγκες κάθε οικισμού χωριστά. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας τα καταγράψαμε, τα αξιολογήσαμε και είναι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής. Αναφέρω ενδεικτικά μερικά από αυτά:

• ΤΟΜΕΑΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ – Τεχνικό πρόγραμμα οδοποιίας (έγκριση για 200.000 ευρώ).
• ΤΟΜΕΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – Ύδρευση και αφαλάτωση (ποιότητα νερού).
• ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Δασοπροστασία – Έξοδοι διαφυγής από οικισμούς σε περίπτωση πυρκαγιάς, εγγειοβελτιωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.
• ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ
• ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (μετακινήσεις πολιτών).
• ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – Παιδεία – Αθλητισμός
• ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – Κέντρο Υγείας με λειτουργία σε 24ωρη βάση. Στελέχωση με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
• ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

2) Για την εγκατάσταση χημικών στο Σουσάκι, η Ομοσπονδία ήταν από τους πρώτους που αντέδρασε άμεσα στέλνοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό και Περιφερειάρχη. Ενημερώσαμε τα προεδρεία των Συλλόγων και διαμέσου αυτών τα μέλη τους ότι ο αγώνας τώρα αρχίζει και θα χρειαστεί άμεσα να καταφύγουμε σε κινητοποιήσεις και να προβούμε σε όλες αυτές τις ενέργειες που απαιτούνται για να αποτρέψουμε τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας που υποθηκεύει το μέλλον της ευρύτερης περιοχής με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία μας. Η Ομοσπονδία δήλωσε από την πρώτη στιγμή παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις (Εθνική οδός-Προαστιακός Σιδηρόδρομος-Τρίπολη) συμμετέχει ενεργά στην επιτροπή αγώνα και στηρίζει το έργο της.

3) Για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και το νέο νομοσχέδιο. Επεξεργαστήκαμε το προσχέδιο και είχαμε μια σειρά επαφών με ειδικούς, με βουλευτές και μέλη της προπαρασκευαστικής επιτροπής όπως η κ. Φαρμάκη-Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να διατυπώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, επισημάνσεις, υποδείξεις. Στείλαμε επιστολές στον Πρωθυπουργό, Υπουργό, στην Αντιπολίτευση και στους Βουλευτές του νομού. Ενημερώσαμε τα μέλη μας με έντυπο υλικό. Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι όλος αυτός ο επί χρόνια ταλαιπωρημένος κόσμος δεν πρόκειται να αποδεχθεί ή να συναινέσει σε λύσεις εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα με εξοντωτικά πρόστιμα που δεν ανταποκρίνονται στη δυσάρεστη οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η κάθε ελληνική οικογένεια. Ενημερώσαμε τα μέλη μας για το νέο νομοσχέδιο και σύντομα θα είμαστε σε θέση σε μία έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας να πούμε περισσότερα.

Κυρίες και Κύριοι,
Η μέχρι τώρα πορεία μας αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο μεθοδικός σχεδιασμός των κινήσεων μας πάνω στα πλαίσια που μας προσφέρονται και η νηφάλια εποικοδομητική προσέγγιση των προβλημάτων έχουν δώσει αποτελέσματα. Ευελπιστούμε να δώσουμε ανάλογη και μεγαλύτερη συνέχεια από δω και μπρος στο έργο μας με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.
Η Δημοτική Αρχή έχει πρωταρχικό καθήκον να είναι συνεπής, αποτελεσματική και αντικειμενική στην ενημέρωση των κατοίκων ως ελάχιστη υποχρέωση και κυρίως να φανερώνει την ευαισθησία της και τον δημοκρατικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας της. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η αυτοδιοίκηση παίζει ένα άκρως σημαντικό και αναπτυξιακό ρόλο, αποτελεί δε οργανωτικό στοιχείο του εθνικού μας σχεδιασμού.

Χρέος όλων μας – καθώς μοιραζόμαστε από κοινού τους αγώνες, τις προσπάθειες και τις ελπίδες για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα διαμορφώνει άριστα πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς – είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να πετύχουμε μια σύγχρονη και προοδευτική αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από προσωπικές έριδες και φιλοδοξίες.
Με αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και ομόνοιας πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα τοπικά και περιφερειακά προβλήματα του τόπου με σωστή ιεράρχηση των έργων και των αναγκών μακριά από συμφέροντα, σκοπιμότητες και κομματικές ταυτότητες. Έχουμε κοινά αιτήματα, κοινές ανάγκες, κοινές επιδιώξεις.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Ράτη που μας παραχώρησε αυτό τον ωραίο χώρο για να πραγματοποιηθεί η Χοροεσπερίδα μας.
Τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Δέδε
Τον κ. Άρη Κωνσταντή
Τον κ. Αργύρη Ψυχογιό
Τους κ. Αφούς Μποκοττά
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας που εργάστηκαν σκληρά για να πραγματοποιηθεί η αποψινή μας εκδήλωση. Αρχίζω από το ασθενές φύλο που μόνο ασθενές δεν είναι, την Χριστίνα Τερχίνογλου που επωμίσθηκε το μεγαλύτερο φορτίο της διοργάνωσης
Τον Θόδωρο Βαφιά που ελπίζω να ηρέμισε πλέον
Τον Γιάννη Κυρίτση
Τον Παναγιώτη Κατσαντώνη
Τον Ταξιάρχη Κλεφτογιώργο
Τον Βαγγέλη Κοντιζά

Τελειώνω με αυτά τα λόγια.
Η ζωή είναι όμορφη με ανθρώπινη συνύπαρξη, αλληλεγγύη, σεβάσμο, χαμόγελο και αγάπη.

Καλή σας διασκέδαση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν : η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Φαρμάκη
Οι αντιδήμαρχοι κ. Μουζάκης – Δέδες Δημ. – Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων
Ο αντιδήμαρχος Κορίνθου κ. Φαρμάκης
Οι επικεφαλείς Συνδυασμών Αντιπολίτευσης κ. Γκιώνης – Παύλου – Πετρίτσης
Ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Αγ. Θεοδώρων κ Ψυχογιός Χ.
Η Σύμβουλος Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου κ. Κουρούκλη
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων κ. Ψυχογιός Αργ. – Βαρελάς – Πέτρου – Ράτης – Πρωτόπαππα – Πέρρας Σωτ. – Στάμου Δημ. – Φίλης
Ο πρ. Δήμαρχος Αγ. Θεοδώρων κ Σοφίας Γ.
Ο πρ. Δημ. Σύμβουλος κ. Νικολάου Σπ.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Γ. Παπαδάκη που ανέλαβε το catering της βραδιάς.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια στο ΔΣ του συλλόγου για την πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε.
    Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στην κα Χριστίνα Τερχίνογλου,η οποία με την αστείρευτη ενέργειά της και το μοναδικό της κέφι ήταν πραγματικά η ψυχή της εκδήλωσης!!!!!!

  2. Τις καλυτερες των εντυπωσεων , εισπραξαμε απο την καθ ολα αρτια εκδηλωση της Ομοσπονδιας Οικιστων 'Αγιων Θεοδωρων ",τετοιες εκδηλωσεις προαγουν τα συμφεροντα των δημοτων ,δημιουργουν αλληλεγγυο κλιμα και με τους υπολοιπους οικισμους ,που τα συμφεροντα τους ειναι σχεδον κοινα , τις επικροτουμε ,διοτι ειμαστε πεπεισμενοι οτι " η ισχυς εν τη ενωσει " ειναι αυτο που θα πρεπει σαφως και να μας χαρακτηριζει .
    Συγχαρητηρια στο Δ.Σ. της Ομοσπονδιας ,στον κ. Ρατη και εξαιρετικα στην κ. Τερχινογλου ,που με το αστειρετο παθος της για τα οικιστικα δρωμμενα και οχι μονο , στηριξε επιτυχως την θαυμασια καθ ολα χαρουμενη εκδηλωση.
    Εν κατακλειδι ,ευχες για μεγαλυτερη συμμετοχη δημοτων στην εκδηλωση του 2012.
    Να ειστε ολοι καλα και παντα επιτυχιες.
    Η προεδρος
    Ντορα Παπαπανου .Α.Κ. και
    Ο προεδρος
    Γεωργιος Αναστασοπουλος . Φ.

  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ
    ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ..
    ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΑΤΗ….
    ΑΨΟΓΟ ΤΟ servis TOY ΠΑΠΑΔΑΚΗ…Ο
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ Κ.ΤΕΡΧΙΝΟΓΛΟΥ ΧΡ.
    ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ Α Ψ Ο Γ Η!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ!!!!!!!!!!ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

  4. Tha hthela kai egw me thn seira mou na sugxarw to D.S. ths omospondias gia thn teleia auth organwsh ths xoroesperidas tous pou tha thn xarkthrisw XOROESPERIDA THS XRONIAS..
    Ekei ston thaumasio auto xoro htan ola teleia to catering, to tragoudi,o xoros kai fusika to anupervhto kefi ths ka. TERXINOGLOU pou ekane auth thn vradia akoma poio diaskedasthkh.. BRAVO XRISTINA!!!

    EUXARISTW GIA AUTHN THN YPEROXH VRADIA
    STO MELLON EUXOMAI OLOPSUXA NA PROKIPSOUN AKOMA PERISSOTERES……!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog