Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά λόγω της μαζικής αποχώρησης εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτούνται και των προσλήψεων που θα γίνουν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο ελέω Μνημονίου, που επιβάλλει μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες μαθητές, έχουν ξεκινήσει μαθήματα χωρίς βιβλία, αφού με φωτοτυπίες και DVD διανέμεται η ύλη φέτος, καθώς, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Νοέμβριο…


Τα βιβλία θα διατίθενται αρκετό καιρό και σε ψηφιακη μορφή. Τα ψηφιακά βιβλία θα διατίθενται στην ηλεκτρονική σελίδα του  Παιδαγωγικού Ινστιτούτου  www.pischools.gr.
Ραγδαία εξέλιξη όμως σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην δημιουργία sites που προσφέρουν πλούσιο περιεχόμενο για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης. Καθηγητές, δάσκαλοι , φοιτητές σπουδαστές ακόμα και γονείς  μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε αναλυτικά προγράμματα σπουδών για όλα τα μαθήματα , διδακτικό υλικό , διδακτικά πακέτα για όλες τις τάξεις δημοτικού , γυμνασίου και λυκείου  αλλά και αποφάσεις του Υπουργείου  Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό επίπεδο.
Κύριος σκοπός των site αυτών είναι να δώσουν σε όλους εμάς μια συνολική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για όλα τα θέματα του εκπαιδευτικού  συστήματος.
Τα sites χαρακτηρίζονται για το πλούσιο περιεχόμενο τους, για το όποιο αξίζει να συμβουλευτούν διδασκόμενοι και διδάσκοντες.
Μερικά απο τα πιο χρήσιμα sites:
Η σελίδα του Παιδαγωγικού ινστιτούτου προσφέρει πλούσιο υλικό για όλα τα θέματα της παιδείας
Πλούσια ενημέρωση για την εκπαίδευση και αγορά εργασίας
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και νέες τεχνολογίες
Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Εξαιρετικό site που βοηθά τον φοιτητή να βρει τρόπους να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του. Οι φοιτητές μπορούν να δημιουργήσουν προφίλ και να ειδοποιηθούν για νέες ευκαιρίες υποτροφιών.
Πύλη πληροφόρησης για την εκπαίδευση
Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Τα πάντα για την ιδιωτική εκπαίδευση
Διασκεδαστικό και ενημερωτικό
Σύνδεσμοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα
Σύνδεσμοι πανεπιστημίων και τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog