Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανιχνευτής συναισθημάτων σκανάρει τους ψεύτες!

- Advertisement -

Όταν οι άνθρωποι λένε ψέματα, τότε αυτό φαίνεται στο πρόσωπό τους!… Οι κόρες διαστέλλονται, τα χείλη σφίγγουν, το πρόσωπο ρυτιδιάζει. Κάπως έτσι μπορεί κανείς να καταλάβει αν ο συνομιλητής του λέει την αλήθεια. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορεί ο ίδιος, τότε μπορεί ο νέος ανιχνευτής συναισθημάτων που ανακάλυψαν οι επιστήμονες στο Bradford της Βρετανίας.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Bradford στη Βρετανία λειτουργεί με αλγόριθμους και διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα στα δύο τρίτα των περιπτώσεων, ανέφεραν οι ερευνητές στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης. Εφόσον η αξιοπιστία της τεχνολογίας βελτιωθεί, το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση μεταναστών από τη βρετανική Υπηρεσία Συνόρων, η οποία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές εντός του έτους σε κάποιο αεροδρόμιο της χώρας, με αξιoπιστία 90 τοις εκατό.

Πώς ακριβώς δουλεύει; Με τη βοήθεια μιας θερμικής κάμερας στραμμένης στο πρόσωπο του εξεταζόμενου ενώ απαντά ερωτήσεις, το λογισμικό του συστήματος παρακολουθεί ακόμα και την αύξηση της αιμάτωσης κάτω από το δέρμα, ένδειξη αγγειοδιαστολής λόγω άγχους, έτσι οι αλγόριθμοι της νέας τεχνολογίας καταγράφουν μεταβολές στην αναπνοή, την κατάποση από αμηχανία και άλλες φυσιολογικές μεταβολές που δείχνουν στρες!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog