Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μόνο …βρισιές δεν άκουσε ο Βενιζέλος στο Ecofin :”Διώξτε τώρα όσους προσλάβατε πέρσι και φέτος!”

- Advertisement -

Απίστευτες, δραματικές εξελίξεις φέρνουν οι συνθήκες που αντιμετώπισε στην συνεδρίαση του Ecofin η ελληνική πλευρά που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Βαρσοβία!..

Η επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν πρωτοφανής – μέχρι ύβρεις ακούστηκαν για την Ελλάδα, μεταφέρεται χαρακτηριστικά – καθώς ούτε οι δανειστές ούτε οι εταίροι μας πιστεύουν ότι τα νέα μέτρα που λήφθηκαν μπορούν να αποδώσουν  με βάση τους στόχους της κυβέρνησης.

“Είστε τελείως αναξιόπιστοι”, “μας κοροϊδεύετε δύο χρόνια τώρα”, “έχετε κάνει τους Έλληνες να μην πληρώνουν φόρους” και άλλα πολλά ήταν μερικά από τα πιο …κομψά που άκουσε η ελληνική πλευρά στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Πλέον οξύς ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος ήδη από χτες ήταν απολύτως επικριτικός προς τους ηγέτες της ΕΕ για την έλλειψη αποφασιστικότητας καθώς και επιθετικός προς την Αθήνα. Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν και ο Γερμανός ομόλογός του ο οποίος, όπως μετέδωσε από το πρωί το protothema.gr επισημαίνει, πλέον, σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα δεν πετυχαίνει τους στόχους της.

Ουσιαστικά, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απορρίφθηκε και, προφανώς, είναι στον αέρα και το νέο δάνειο – συνολικά η απόφαση της 21ης Ιουλίου, για να το πούμε πιο απλά, αφού διαπιστώνεται και απροθυμία συμμετοχής των ιδιωτών στο rollover των ομολόγων.

Και, πλέον, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για νέα μέτρα που τίθενται επί τάπητος, με καθαρά εισπρακτική λογική: νέοι φόροι σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα…

Το, δε, κερασάκι της τόυρτας είναι το αίτημα των εταίρων μας για άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο: “Διώξτε τώρα όσους προσλάβατε πέρσι και φέτος” ήταν μία επωδός περίπου …μόνιμη στα χείλη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών. Εξ ου και η έκτακτη αποψινή σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών, εξ ου και η αυριανή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

*protothema

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog