Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Βλέπουν” εκλογές οι ξένοι

- Advertisement -

Από την αναβολή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στη Ν. Υόρκη
ως τις διαρροές για αποθέματα στα κρατικά ταμεία μέχρι στις 10 Οκτωβρίου τα σημερινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου βλέπουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

“Η Αθήνα αγωνίζεται να αποφύγει κρίση ρευστότητας” λένε οι Financial Times που επικαλούμενοι στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που εκτιμά ότι τα ταμειακά διαθέσιμα αρκούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. “Θα υπάρξουν προβλήματα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής συντάξεων και μισθών” τονίζουν ότι ακόμη και αν η Τρόικα δώσει το “πράσινο φως” θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συνεδριάσεις των κυβερνήσεων και ύστερα το ΔΝΤ να προχωρήσει στην εκταμίευση του ποσού που του αναλογεί.

Συμπληρωματικά σε αυτό το δημοσίευμα έρχεται αυτό της Wall Street Jurnal που επικαλείται δήλωση Έλληνα πολιτικού που αναφέρει: “Αμφιβάλω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να θεσπίσει τέτοια μέτρα και ο πρωθυπουργός μπορεί να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές”.

Ο βρετανικός Guardian μιλάει για κρίσιμη και αβέβαιη εκταμίευση της 6ης δόσης χαρακτηρίζοντας την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα ως το τηλεφώνημα από το οποίο “κρέμεται το μέλλον της Ελλάδας” ενώ στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως “ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σε ένα έθνος που έχει γονατίσει από τους φόρους, ότι θα σφίξει κι άλλο το ζωνάρι”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog