Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βοήθειά μας: Τι ζητάει η Τρόικα για την καταβολή της 6ης δόσης!

- Advertisement -

Η τρόικα απαιτεί υλοποίηση των μέτρων για το δημόσιο που δεν πήρε η κυβέρνηση το καλοκαίρι και όχι χαράτσια στα ακίνητα
– Ζητούν άμεση εφεδρεία για περισσότερους από 50.000 δημοσίους υπαλλήλους, κλείσιμο 210 υπηρεσιών και ΔΕΚΟ και νέο μισθολόγιο από 1/10.
– Η κυβέρνηση τα αποφάσισε αλλά θα τα ανακοινώσει σήμερα μετά την τηλεδιάσκεψη για να δραματοποιήσει κι άλλο την κατάσταση…

Η έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το μεσημέρι έλυσε το μυστήριο της αναβολής του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο λόγος είναι ότι η τρόικα “έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό” της ελληνικής κυβέρνησης για να υλοποιήσει εντός των επομένων 5 ημερών τα μέτρα για την περικοπή των δαπανών στο δημόσιο. Πρόκειται για όλα όσα έχει υπογράψει ότι θα κάνει η Ελλάδα, αλλά οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, αυτοί που μεταξύ πολλών άλλων δημιούργησαν αυτό το σπάταλο και αναποτελεσματικό δημόσιο, αρνούνται να υλοποιήσουν για να μην έρθουν περισσότερο αντιμέτωποι “με τα δικά τους παιδιά”.

Όμως οι τροικανοί φαίνεται ότι έμαθαν το “παιγνίδι” και δεν πείθονται πια από τις υποσχέσεις. ‘Ετσι αξιώνουν για να μας δώσουν την επόμενη δόση:

– Άμεση εφεδρεία για περισσότερους από 50.000 δημοσίους υπαλλήλους.
– Κλείσιμο και συρρίκνωση 210 ζημιογόνων ΔΕΚΟ, υπηρεσιών και φορέων.
– Νέο μισθολόγιο από 1/10 χωρίς επιδόματα και προσαυξήσεις μισθών.
– Μείωση συντάξεων κατά 30% στα ευγενή ταμεία και τα επικουρικά.
– Εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν στο κίνησης.
– Νέα αύξηση του ειδικού τέλους σε ποτά και τσιγάρα.

Αν κάτι από αυτά δεν υλοποιηθεί και κυρίως όσα αφορούν το δημόσιο δε θα εγκρίνουν την εκταμίευση των 8 δισ. της 6ης δόσης.

Η κυβέρνηση που συνειδητοποίησε πιά ότι δεν έχει άλλα περιθώρια αποφάσισε να δραματοποιήσει στο έπακρο την κατάσταση, για να περάσουν τα μέτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Έτσι επέστρεψε εσπευσμένα ο πρωθυπουργός αναβάλλοντας το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ενώ τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί, δεν ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αλλά θα μας τα πουν τη Δευτέρα μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο κ. Βενιζέλος με την κ. Λανγάρντ και την ηγεσία της τρόικας.

newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog