Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!!!!

- Advertisement -
Σαφές μήνυμα ότι πρέπει όλοι να αποδεχθούμε

πως “θα ζήσουμε πιο φτωχά για να δημιουργήσουμε, συλλογικά, τις συνθήκες ανασυγκρότησης, στέλνει με συνέντευξή του στα “Νέα” ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, επισημαίνοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο.
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης επεσήμανε ότι “ο ελληνικός λαός, όλες οι κοινωνικές δυνάμεις και οι φορείς εκπροσώπησής τους, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την εκρηκτική κατάσταση, τους υπαρκτούς κινδύνους για την πατρίδα μας και να αναλάβουν τις ανάλογες ευθύνες τους.
Η Ελλάδα θα αποτρέψει τις ανυπολόγιστες συνέπειες για τον συλλογικό μας βίο μόνο με επώδυνες θυσίες που θα πρέπει να αναληφθούν οργανωμένα και με δίκαιο τρόπο”, δηλώνει ο υπουργός.
Αναθεωρείται το σύστημα αναβολών στο στρατό
Ο κ. Μπεγλίτης απέρριψε τις αντιλήψεις που θέλουν η οικονομική κρίση και οι περικοπές να έχουν πλήξει την επιχειρησιακή ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων λέγοντας ότι: “Η εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν ορισμένοι δήθεν ειδικοί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι αυτοί που θαυμάζουν τις συνεχείς προμήθειες των οπλικών συστημάτων”.
Όσον αφορά στο ζήτημα της αναβολής στράτευσης, ο υπουργός δήλωσε ότι θεωρεί επιβεβλημένη την ανάγκη αναθεώρησης του καθεστώτος αναβολής στράτευσης λόγω σπουδών διευκρινίζοντας όμως ότι “δεν τίθεται θέμα στράτευσης στα 18 για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.
Συγκυβέρνηση με τη ΝΔ
Όσον αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μπεγλίτης λέει ότι “η βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα απαιτεί εθνική συνεννόηση, αλλά και διακριτούς θεσμικούς ρόλους για την αντιμετώπισή της”.
Τονίζει όμως ότι μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει “το πώς θέλει να κυβερνηθεί και με ποιες μορφές συνεργασίας. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε, χωρίς καθυστερήσεις, τη διακυβέρνηση και την εθνική προσπάθεια για να σωθεί η χώρα”, σημειώνει.
Για τις προκλήσεις της Άγκυρας
Τέλος, αναφερόμενος στις προκλήσεις της Άγκυρας και στο ερώτημα εάν πρέπει να οριοθετηθεί η ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, ο υπουργός Άμυνας επισημαίνει:
“Οι εξελίξεις στην περιοχή μάς επιβάλλουν ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στους χειρισμούς μας και όχι συναισθηματική διαχείριση. Η ψύχραιμη στάση μας, που συνοδεύεται από πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες, έχει δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό και διεθνές ‘ανάχωμα’ στις μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας”.
Δηλώνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει “μια ενεργητική στρατηγική δράσεων και όχι αντιδράσεων και επιλέγουμε τον χρόνο των αποφάσεών μας, σύμφωνα με το πρωτογενές συμφέρον της πατρίδας μας”.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχω την εντυπωση οτι στο τελος οτι εχετε κανει για την ηλεκτρονικη σελιδα σας μεχρι τωρα θα παει στραφει ΠΑΝΑΓΗ καιΟΥΣΤ δεν ειναι εκφρασεις για εναν βουλευτη του Ελληνικου κοινοβουλιου Μιχαλη και Αλεξανδρε μου θυμισατε τον Νικηφορο ΚΡΙΜΑ.Εκτος και σας ξεφυγε το σχολιο. Ειλικρινα φοβαμαι την μετεπειτα πορεια σας.ψΗΛΑ την κτισατε την φωλια και πολυ νωρις και θα σας γυρει ο κλωνος ΚΡΙΜΑ

  2. Kοίτα φίλε 4:38μμ πρώτον είναι λάθος που πέρασε τέτοιο μήνυμα,δεύτερον αν έχεις κάτι να προτείνεις για την μετέπειτα πορεία μας δεκτές οι όποιες προτάσεις σου,τρίτον για φωλιές που μιλάς και μπούρδες δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση αυτό που θες να πεις με αυτό που αισθάνεσαι..

  3. αναλαμβάνω την ευθύνη..εγώ πέρασα το μήνυμα…αλλά να ξεκαθαρίσω κάτι…αν δεν το περνούσα,θα είχα γκρίνια ότι το λογόκρινα άδικα…δυστυχώς,οφείλω να πω ότι έχω φτάσει στα όρια μου με αυτά τα μηνύματα που βλέπω να γράφουν κάποιοι και το "ουστ" και "Παναγή",είναι το λιγότερο…τί να κάνω ρε παιδιά,να γίνω λογοκριτής της χούντας,που έσβηναν τις επίμαχες λέξεις και όλα καλά ;;;…ειλικρινά,είμαι στο σημείο να σηκώσω τα χέρια ψηλά…

  4. Να ρωτήσω κάτι άσχετο παιδιά;
    Σε κάποιες αναρτήσεις βλέπουμε ότι υπάρχουν Π.Χ. 9 σχόλια και όταν τις "ανοίγουμε" βλέπουμε Π.Χ. 7 σχόλια.
    Χάνονται κάποια σχόλια ή υπάρχει κάποιο τεχνικό σφάλμα;;
    John

  5. δεν χάνονται φίλε John…απλά,δεν εγκρίνονται μερικά…αλλά καταγράφονται σαν σχόλια…δεν τα διαγράφουμε,τα έχουμε αποθηκευμένα,για τυχόν παρεξηγήσεις…

  6. s-spinos:
    όχι γιατί είμαι υπέρ των ύβρεων, αλλά με την τόση αμετροέπεια,την αλαζονεία,και την εξουσιομανία που διακρίνει τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών μας, και λίγα ακούνε.

    αυτοί πρώτοι έχουν εξευτελίσει κάθε έννοια ήθους και αρετής,
    και έτσι μαθαίνουν το λαό να τους συμπεριφέρεται.
    "κατά μάνα κατά κύρη,κατά γιό και θυγατέρα" λέει ο λαός.

    γι΄αυτό μη χολοσκάς a.v. επειδή δημοσίευσες ένα όχι και τόσο
    ευπρεπές σχόλιο.
    τώρα αν χολοσκάνε μερικοί κομματοβαμένοι γιατί θίχτηκε ο εκλεκτός τους, ε! τι να κάνουμε, δεν βλέπουν όλοι τα πεπραγμένα του κ.υπουργού καλώς καμωμένα.

  7. OK a.v.
    By the way ..αξιοσημείωτη η αυτοσυγκράτησή σου σε κάποια "περίεργα" σχόλια σε άλλο post. Ξέρεις εσύ… Άστους να κριθούν από τους αναγνώστες.
    John

    Υ.Γ. Ευχάριστη έκπληξη η υπογράμμιση των ορθογραφικών λαθών!
    Έτσι για να μη φοβούνται κάποιοι την ορθογραφία και καταφεύγουν στα greeklish…
    Kι αν σε κάποιον ξεφύγει κανένα λάθος δεν θα τον παρεξηγήσετε φαντάζομαι, ούτε οι αναγνώστες.
    Κι εμένα μπορεί να μου ξεφύγει κάτι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog