Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Σταματήστε να αυξάνετε τους φόρους”

- Advertisement -

Στην ανάγκη λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων
με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα Μπομπ Τράα.
Επισήμανε ακόμα ότι δεν θα έπρεπε η χώρα να καταφεύγει συνεχώς σε ολοένα και υψηλότερους φόρους.
“Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο, το κλειδί είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων”, ανέφερε, χαιρετίζοντας τις έως τώρα προσπάθειες εφαρμογής του προγράμματος και εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει ευρεία πολιτική στήριξη.
Σημείωσε ότι η χώρα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, τονίζοντας ότι χρειάζονται περισσότερα βήματα και εξηγώντας ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος σε διατηρήσιμα επίπεδα.
Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού για απολύσεις, σημειώνοντας πως ο δημόσιος τομέας είναι πολύ μεγάλος.
Συμπλήρωσε ότι για να μειωθεί το Δημόσιο πρέπει να κλείσουν οργανισμοί, να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και να υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών.
Οι στόχοι, όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατό να επιτευχθούν μόνο με αύξηση εσόδων και περικοπή δαπανών, αλλά με τη βελτίωση του φορολογικού μηχανισμού.
“Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την ικανότητα συλλογής φόρων αντί να επιβαρύνει συνεχώς το σύστημα με νέους φόρους”, υπογράμμισε. “Μόνο τότε θα μπορέσει να μειωθεί και η φορολόγηση”, προσέθεσε μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνουν οι εκδόσεις Economist στην Αθήνα.
Σημείωσε επίσης ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει την δημοσιονομική σύγκλιση εάν δεν επιδείξει μεγαλύτερη προσήλωση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog