Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πρωτότυπη ομιλία της Λιάνας Κανέλλη

- Advertisement -

Η κα Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα και λίγο πριν αρχίσει την ομιλία της έβγαλε από μια σακούλα ένα μπουκάλι γάλα και μια φραντζόλα ψωμί και τα τοποθέτησε στο έδρανο…

“Αυτή η φραντζόλα έχει 0,60 ευρώ και το γάλα 2 ευρώ. Μία τετραμελής οικογένεια θέλει 73 ευρώ τον μήνα, 950 τον χρόνο μόνο για γάλα και ψωμί. Εκεί μας φτάσατε. Θα κρεμαστείτε σε ιστορικό και πολιτικό πάσσαλο” είπε η βουλευτής.

“Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ δεν επιτρέπεται αυτό που κάνετε. Τι θέλετε να φέρω και εγώ τα κοτόπουλα ;”, παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης.

Ωστόσο, η βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε απτόητη. “Δεν θα με κατηγορήσετε για λαϊκισμό. Έχετε φάει στη μάπα τον Μάνο (σσ ο πρώην υπουργός Σ. Μάνος τα είχε χρησιμοποιήσει σε ομιλία του) με τα τουβλάκια λέγκο” απάντησε.

Πρόσθεσε, ότι πρέπει να δούμε την πραγματικότητα και κατέθεσε (!) το ψωμί και το γάλα στα πρακτικά.

Μάλιστα, όταν τελείωσε την ομιλία της και πριν κατέβει από το βήμα, ζήτησε να διανεμηθεί το ψωμί στους βουλευτές, λέγοντας σκωπτικά, “να το διανείμετε να μην πάει χαμένο. Στις εποχές που ζούμε καλά είναι και τα ψίχουλα”.

news247.gr
- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποτέ δεν ψήφισα ΚΚΕ στη ζωή μου γιατί η Παπαρήγα μόνο για αγώνα διαρκείας μιλάει και τίποτε άλλο. Αλλά μόνο για αυτό που έκανε η Κανέλλη σήμερα θα πάρουν μία ψήφο. Καραγκιόζηδες πολιτικοί.

  2. Δεν είμαι ΚΚΕ και συνήθως διαφωνώ με τις θέσεις τους.
    Δεν μπορώ όμως παρά να τους αναγνωρίσω ότι τόσα χρόνια παραμένουν ΣΥΝΕΠΕΙΣ σ'αυτές και δεν κάνουν κωλοτούμπες…
    Μιλάγανε για ΔΝΤ (όταν κανείς δεν ήξερε …τι είναι αυτό) και προειδοποιούσαν εδώ και σχεδόν 20 χρόνια!
    Και μόνο γι'αυτή τη συνέπειά τους, εικάζω ότι θα πάρουν ψήφους και από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με αυτόν τον πολιτικό χώρο.
    Ο κόσμος έχει αγριέψει πλέον και η ψήφος διαμαρτυρίας θα πάει σύννεφο…
    Όσο για τη Λιάνα …RESPECT!!!

    John

  3. John,αυτό που με θυμώνει είναι ότι βλέπω μονίμως να μιλούν για ψήφο διαμαρτυρίας…γιατί δεν μιλούν για συγκεκριμένη ψήφο,με θέση και άποψη ;;;…γιατί αδικούν τόσο τον εαυτό τους ;;;

  4. Σωστό το ερώτημά σου… πλην όμως αυτό θέλει πολύ κουβέντα.
    Ιδού η Ρόδος… το blog προσφέρει το βήμα του για κάθε ενδιαφέρουσα άποψη!..
    Και όχι μόνο για το ΚΚΕ, αλλά για όλο το πολιτικό σύστημα που-με τη μορφή που το ξέρουμε- κατά τη γνώμη μου καταρρέει υπό το βάρος των γεγονότων που βιώνουμε…
    Αυτά για την ώρα…
    Καληνύχτα! John

  5. s-spinos:
    καλή η πρό(σ)κληση john, όμως θα πρέπει (κατά τη γνώμη μου),
    για να είναι ειλικρινής η κουβέντα,εκ των προτέρων οι συμμετέχοντες να πουν ξεκάθαρα από ποια κοινωνική θέση
    ξεκινούν.
    αλλιώς δεν θα έχει νόημα…

  6. s-spinos,John και λοιποί…ρίχνα ανοιχτά την πρόταση στο τραπέζι πλέον κι όποιος θέλει ακολουθεί…δεδομένου ότι γνωριζόμαστε , πάνω – κάτω ,μια και ζούμε στην ίδια πόλη ,προτείνω να κανονίζουμε τόπο και χρόνο συνάντησης με ένα θέμα ανά εβδομάδα,πχ…εμείς,τα παιδιά του Loutrakiblog θα παραβρισκόμαστε σαν συντονιστές και θα ρυθμίζουμε την συζήτηση,για να μην γίνει μπάχαλο…αν τηρήσουμε κάποιους κανόνες,όπως,πχ,να μιλάει κάποιος για συγκεκριμένο χρόνο,χωρίς να τον διακόπτει κανείς,νομίζω ότι θα γίνει εποικοδομητική συζήτηση…ακόμα κι αν διαφωνούμε ριζικά…ακούω απόψεις και περιμένω ανάλογες ιδέες με ενδιαφέρον,από όλες τις μεριές…

  7. s-spinos:
    και με την ευκαιρία,σας λέει τίποτα το ότι οι γιατροί στο
    νοσοκομείο ρεθύμνου κατήργησαν το "εισιτήριο" των πέντε ευρώ
    και εξέτασαν,χθες, δωρεάν τους μικρούς μαθητές,ώστε αυτοί να
    πάρουν τα απαραίτητα δελτία υγείας για τα σχολεία τους;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog