Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύξηση- σοκ έως και 1000% των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα

- Advertisement -
Τρόμο και άκρα ανησυχία προκαλούν τα ποσοστά για την εξάπλωση του ιού του AIDS στη χώρα μας, όπως παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ταυτόχρονα έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για επανεμφάνιση ασθενειών που έχουν ξεχαστεί, όπως η ελονοσία και η φυματίωση…
Το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει έως σήμερα το 1.000%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν.
Η διάδοση του AIDS είναι ραγδαία ανάμεσα στους χρήστες ναρκωτικών, ενώ οι λόγοι της εξάπλωσης του εντοπίζονται στην παράνομη πορνεία και στην παράνομη μετανάστευση γενικότερα, τόνισε ο Υπουργός.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο υπουργός πρόσθεσε πως ασθένειες όπως η ελονοσία και η φυματίωση τα τελευταία χρόνια έχουν επανεμφανιστεί ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.
“Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου”, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ’ όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της μάστιγας.

*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog