Για περιπολία στην ανατολική Μεσόγειο βγήκαν τρία τουρκικά πολεμικά πλοία. Η Τουρκία επιλέγει την πολιτική της έντασης επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου…

Συγκεκριμένα, στην ανατολική Μεσόγειο βγήκαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία Σαλίχ Ρεΐς, Σοκολού Μεχμέτ Πασά και Οντζού και όπως γράφει η Hurriyet, με ένα εξ αυτών να “βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση 6 μιλίων από την ελληνοκυπριακή πλευρά”.

“Οι Ελληνοκύπριοι στην Πάφο θα μπορούν να βλέπουν το πλοίο αυτό, ενώ τα άλλα δύο θα περιπολούν στην περιοχή”, συμπληρώνει το δημοσίευμα, στο οποίο διευκρινίζεται πως τα πλοία του τουρκικού στόλου “δεν θα επέμβουν στο οικόπεδο 12, αφού αυτό δεν περιλαμβάνεται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας” ή του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aksam, στα ανοικτά της Αττάλειας έφθασε το ερευνητικό σκάφος της νορβηγικής εταιρείας Veritas που θα εκτελέσει σεισμικές έρευνες μετά από συμφωνία με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας “για ενοικίαση του σκάφους έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων”. Η ίδια εφημερίδα σημειώνει πως “η εταιρεία δεν έχει επιφυλάξεις για έρευνες νότια της Κύπρου”.

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί τη στιγμή που σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο δεν έχει που να στηριχτεί, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ από τη Νέα Υόρκη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Αναφερόμενος στην κίνηση τουρκικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι η Τουρκία επιλέγει την πολιτική της έντασης. “Η κυπριακή κυβέρνηση”, προσέθεσε, “παρακολουθεί με ψυχραιμία και δεν θα ακολουθήσει”.