Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το πλήρωμα του Τιτανικού, πηδά στη θάλασσα ζαλισμένο

- Advertisement -
Η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του Πασοκ

, παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου κύλησε με γκρίνιες, παρατηρήσεις και καυστικά σχόλια από πλευράς των βουλευτών που εξέφρασαν μεγάλη επιφυλακτικότητα για τη λήψη των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων» , μεταξύ των περίπου 50 παρόντων (35 ζήτησαν και πήραν τον λόγο) δεν υπήρξε ούτε ένας που να δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα. (sic)
Ο Δημήτρης Κουσελάς τράβηξε τη δική του κόκκινη γραμμή, λέγοντας «δεν πρόκειται να δεχθώ να γίνει ούτε μία απόλυση»,
Πρόσθεσε δε ότι «από αυτούς που δεν χρωστάνε τους κόβουμε το ρεύμα και αφήνουμε στο απυρόβλητο τους φοροφυγάδες».
Για πρώτη φορά πήρε τον λόγο σε ΚΤΕ παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου και η Βάσω Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διακρίνεται από αναποτελεσματικότητα και ότι δημοσιονομική εξυγίανση με ύφεση δεν γίνεται. «Είναι η έκτη φορά που μας βάζετε το δίλημμα: ή μέτρα ή χρεοκοπία. Πόσες φορές ακόμη θα σώσουμε τη χώρα;».
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης σχολίασε ότι απαιτείται αμέσως σχέδιο «να βγάλουμε το καπάκι από το καζάνι όπου βράζει τόσο η κοινωνία, όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα», για να προσθέσει ότι «ένα θέμα αιχμής όπως η εργασιακή εφεδρεία χρειάζεται άμεση και υπεύθυνη πολιτική διαχείριση».
Ο Ντίνος Βρεττός άσκησε κριτική στον κ. Βενιζέλο λέγοντας ότι έκανε λάθος με την πρόσφατη αναφορά του στην τρόικα («ευτυχώς που ήρθε η τρόικα στην Ελλάδα»), ενώ από την πλευρά του ο υπουργός διευκρίνισε ότι «δεν το εννοούσα έτσι».
Ο Τάκης Ρήγας παρατήρησε ότι όπως ήρθαν τα πράγματα «10 εκατομμύρια Ελλήνων στρέφονται εναντίον 154 βουλευτών».
Η Μιλένα Αποστολάκη μίλησε για αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα που έχει γίνει αντιληπτή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και διερωτήθηκε «ποιος φταίει που για δύο χρόνια δεν έγινε καμία αποκρατικοποίηση κι αν θα γίνει με τις σημερινές χρηματιστηριακές αξίες θα μας επικρίνουν για ξεπούλημα».
Επίσης, η Αννα Νταλάρα ανέφερε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση, τόνισε, πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα και να βρει τρόπο να μαζέψει τα χρήματα που απαιτούνται.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «με την ψήφο μου δεν εκβιάζω τη χώρα» και ζήτησε συγκυβέρνηση «για να δείξουμε ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα».
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζήτησε εκ νέου και ο Δημήτρης Λιντζέρης.
Η Ελπίδα Τσουρή μίλησε για «φάλτσα ορχήστρα στον «Τιτανικό» όπου το πλήρωμα και οι επιβάτες πηδούν στη θάλασσα ζαλισμένοι».
Ακόμη, η Τόνια Αντωνίου διατύπωσε το ερώτημα εάν είναι παιδαγωγικό το μέτρο της εφεδρείας από τη στιγμή που έχει μικρό δημοσιονομικό όφελος. (Η απόδοσή του είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο).

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog