Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο τύπου για τον υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου Σπάρταθλον

- Advertisement -

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων γνωστοποιεί στους Δημότες του και στους κατοίκους της ευρύτερης  περιοχής ότι ο 29ος Διεθνής Αγώνας  ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ θα διεξαχθεί φέτος την Παρασκευή 30/9 και Σάββατο 1/10/2011.
Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος από την Αθήνα έως την Σπάρτη που γίνεται στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αποτελεί αναβίωση του άθλου του Φειδιππίδη (Αθηναίος ημεροδρόμος  , τον οποίο  οι Αθηναίοι στρατηγοί έστειλαν στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια προκειμένου να ενισχυθούν οι ολιγάριθμες  δυνάμεις των Αθηναίων και να αντιμετωπίσουν  την ασιατική πλημμυρίδα, σύμφωνα με την  αφήγηση του μεγάλου ιστορικού της αρχαιότητας Ηρόδοτου για τη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.χ.) άρρητα συνδεδεμένο  με τα Ολυμπιακά ιδεώδη της φιλίας, της Ειρήνης της ανιδιοτέλειας και της συναδέλφωσης
Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Οι δρομείς θα διασχίσουν την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και θα συνεχίσουν μέσω Ασπροπύργου στην Ελευσίνα (24,2 χλμ). Γυρνώντας στην παλιά Εθνική Οδό προς Κόρινθο θα περάσουν διαδοχικά τον Λουτρόπυργο, τα Μέγαρα (Μαραθώνια απόσταση 42,5 χλμ), την Κινέτα και τους Αγίους Θεοδώρους για να φθάσουν στον Ισθμό και τη γέφυρα πάνω από το κανάλι (78,5 χλμ).

Στη περιοχή μας, όπως κάθε χρόνο θα ακολουθήσουν τη γνωστή διαδρομή διασχίζοντας τις περιοχές Αγίων Θεοδώρων και Ισθμού μεταξύ των ωρών 11.00 και 14.30 την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Κατά την διέλευση θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί ελέγχου και εφοδιασμού:

1. Στην είσοδο της πόλης των Αγίων Θεοδώρων (ένα μπροστά από το ξενοδοχείο SIAGAS και ένα στην έξοδο)

2. Πριν από την διώρυγα (στους ευκαλύπτους)

3. Στο κεντρικό σταθμό στο Αρχαίο τείχος (HELLAS CAN)

Η ανταμοιβή στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των αθλητών είναι ένα στεφάνι αγριελιάς και λίγο νερό από τα χέρια μιας νεαρής Σπαρτιάτισσας.
Οι αθλητές του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΥ καταβάλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια  για να καλύψουν τα 250 χιλιόμετρα της διαδρομής και έχουν ανάγκη την θερμή υποδοχή  και το ζεστό χειροκρότημα μας.
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παιδιά μπράβο για την ανάρτηση ενημέρωση.
    Πρέπει να συμπληρώσω όμως ότι οι δρομείς που συμμετέχουν έρχονται από όλο τον κόσμο ( πάρα πολλοί από Ιαπωνία – που λατρεύουν την Αρχαία Ελλάδα ) με δικά τους έξοδα.
    Δυστυχώς τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης ελάχιστο έως ανύπαρκτο χρόνο αφιερώνουν.
    Το σύστημα είναι αδύνατον να κατανοήσει και να δεχτεί την ανιδιοτέλεια.
    Να σας πω επίσης ότι είναι συγκλονιστικές οι στιγμές που τερματίζουν κλαίγοντας μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.
    Θα άξιζε μια εκδρομή το βράδυ του Σαββάτου στην Σπάρτη, στις εκδηλώσεις απονομής επάθλων και όχι μόνο, σας το προτείνω.
    Γιάννης Σιτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog