Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κρίμα γιατί ήταν καταπληκτικός – Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1

- Advertisement -

Με μπαλάρα μέσα στο «Emirates»;  Στριμώχνοντας εκεί μέσα την Άρσεναλ; Με μοναδικά -σχεδόν- λάθη αυτά που του κόστισαν τα γκολ; Κι όμως…

Με ΟΛΑ αυτά μαζί να συνωμοτούν με το δοκάρι του Σέζνι, ο Ολυμπιακός έχασε 2-1, αλλά κέρδισε τους φίλους του με την εξαιρετική εμφάνιση στην Αγγλία!

Ο Ολυμπιακός συνήλθε από το σοκ του 2-0 στο εικοσάλεπτο, μείωσε γρήγορα, πίεσε, έχασε ευκαιρίες, αλλά πλήρωσε το κακό ξεκίνημα και τα ατομικά λάθη. Η ήττα από την ελλιπή Αρσεναλ (2-1) τον κρατάει στο μηδέν. Δυστρόπησε στην αλλαγή του ο Μιραλάς.

To ρεπορτάζ πριν από το αγώνα του Λονδίνου ήθελε τους παίκτες του Ολυμπιακού στις μεταξύ τους συζητήσεις να λένε ότι θα πρέπει να αποφύγουν τα προσωπικά λάθη για να επιστρέψει μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα  στην Αθήνα. Προφανώς, ο Ιβάν Μαρκάνο απουσίαζε από τις συζητήσεις αυτές. Το δεχόμαστε, είναι άδικο να φορτωθεί το ανάθεμα μίας ήττας ένας και μόνο παίκτης αλλά ο Ισπανός στόπερ έκανε αυτό που κανείς κεντρικός αμυντικός δεν πρέπει να πράττει σ’ αυτό το επίπεδο. Ατομικά λάθη στο χώρο ευθύνης του.
Αυτή είναι η εξήγηση της μαγικής εικόνας που παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Ενας εξαιρετικός στην ανάπτυξη Ολυμπιακός, που είχε και σχέδιο και ποδοσφαιριστές να το υπηρετήσουν έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 20′ διότι η άμυνά του δεν μπορούσε να κάνει τα στοιχειώδη. Και ήταν πραγματικά κρίμα. Διότι οι ερυθρόλευκοι ανέκτησαν γρήγορα την ψυχραιμία τους, πίεσαν ορθολογικά τον αντίπαλο με κύριο άξονα το δαιμόνιο Ιμπαγάσα, έφτιαξαν πολλές φάσεις και μείωσαν πολύ γρήγορα (στο 27′ με τον Φουστέρ). Κρίμα διότι φορτώθηκαν τσάμπα και βερεσέ δύο γκολ στην πλάτη.

Στην επανάληψη η άμυνα του Ολυμπιακού έκλεισε κάποια από τα κενά της αλλά ο πρωταθλητής δεν ήταν το ίδιο σφριγηλός όσο στα πρώτα 45 λεπτά. Αφού πέρασε ανεκμετάλλευτο το διάστημα μετά το 27′ κατά το οποίο η άμυνα της ελλιπούς Αρσεναλ παρέπαιε και ο Ολυμπιακός σφυροκοπούσε ανελέητα, το πουλί είχε πετάξει.

Οι κινήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο έγιναν μάλλον αργά και παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απείλησε άμεσα με το σουτ στο δοκάρι του Τοροσίδη ήταν φανερό ότι έφθινε σε δυνάμεις. Ο πρωτάρης σε τέτοιο επίπεδο Αμντούν και ο βαρύς Πάντελιτς δεν βοήθησαν ενώ, άγνωστο γιατί, ο αρνητικός Τζιμπούρ έμεινε μέχρι το τέλος στο τερέν.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός. Άντεξε αν και δεν το περίμενα στον τρελό ρυθμό των Κανονιέρηδων. Και όχι μόνο άντεξε, δημιούργησε, έπαιξε σαν ίσος προς ίσο! Συγχαρητήρια, αν και υποστηρίζω άλλη ομάδα.

  2. πολυ μπαλλα ο θρυλος σημερα-αν ειχαμε την τυχη του βαζελου 2-5 θα ηταν το σκορ-ο αντικειμενικος κος αβι δεν κανει σχολια-μαλλον δεν ειδε τον αγωνα

  3. αντικειμενικός δεν είμαι…τον αγώνα δεν τον είδα…πόσους βαθμούς έχετε στον όμιλο ;;;…ασχολήσου λοιπόν με την ομάδα σου και άσε την τύχη του βάζελου…

  4. mi.fi.,a.v.,alex και λοιποί…
    Ναι έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός, ναι είχε ευκαιρίες, ναι έτρεχε για 90΄(αυτό κι αν ήταν έκπληξη!..) αλλά ρε παιδιά αυτοί έπαιζαν με τα δεύτερα… Τέτοιες ευκαιρίες δεν ξαναβρίσκονται…

  5. sorry ρε παιδια εγω αλλον αγωνα ειδα? οκ ο ολυμπιακος επαιξε καλα και φανηκε αυτο πολυ γιατι οι αλλοι ηταν τραγικοι, ειδικα στο 2ο ημιχρονο!
    αλεξ που τον ειδες εσυ τον τρελο ρυθμο τους? ειπαμε να ειμαστε αντικειμενικοι μην τρελαθουμε κιολας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog