Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μάθημα και το Σαββατοκύριακο

- Advertisement -

Μαθήματα το Σαββατοκύριακο για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, προανήγγειλε η Ά. Διαμαντοπούλου. Αυξάνονται οι καταλήψεις σε όλη τη χώρα…

“Φρένο” στις καταλήψεις που εξαπλώνονται καθημερινά σε γυμνάσια και λύκεια, καθώς και στις φθορές που προκαλούν εξωσχολικοί στα υπό κατάληψη σχολεία -ακόμη και με την επέμβαση των αρμόδιων εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών- επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και άλλοι υπουργοί, συζητήθηκαν το θέμα των καταλήψεων στις σχολικές μονάδες, ο τρόπος αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών, αλλά και οι βανδαλισμοί που έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένα σχολεία από εξωσχολικά στοιχεία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν σχολεία στην Κομοτηνή και την Ελασσόνα, όπου παρά το γεγονός ότι εξωσχολικοί προκάλεσαν υλικές ζημιές ύψους 100.000 ευρώ, δεν παρενέβησαν οι εισαγγελικές αρχές. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση ζητεί από τις αρμόδιες αρχές να επεμβαίνουν στις περιπτώσεις που συντελούνται αξιόποινες πράξεις και καταστρέφεται δημόσια περιουσία.

Στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τέθηκε και το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα, ώστε να μπορέσει να προσληφθεί φέτος ο αναγκαίος αριθμός συμβασιούχων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Ιδρύματα.

Οσον αφορά στα σχολεία, σήμερα το υπουργείο Παιδείας θα στείλει εγκύκλιο στην οποία θα προβλέπονται οι τρόποι αναπλήρωσης των μαθημάτων, που θα περιλαμβάνουν περικοπές εκδρομών και μαθήματα τα Σάββατα, τις αργίες και στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Με δεδομένο ότι χθες ήταν σε κατάληψη περισσότερα από 500 γυμνάσια και λύκεια της χώρας, η κυβέρνηση φοβάται “ντόμινο” καταλήψεων.

Κινητοποιήσεις

Οι φοιτητές ψηφίζουν εξεταστική Σχετικά με τους μαθητές, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις κινητοποιήσεις, καθώς το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας με ανακοινώσεις του καλεί κατά διαστήματα τους μαθητές σε κλεισίματα δρόμων, πορείες και γενικές συνελεύσεις.

Μέχρι χθες, περίπου 200 σχολικές μονάδες παρέμεναν κλειστές στην Αθήνα. Στην επαρχία, τα υπό κατάληψη σχολεία φτάνουν τα 300.
Χθες, εξάλλου, περίπου 500 μαθητές από σχολεία των βορείων προαστίων συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι και διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα για τις ελλείψεις σε βιβλία. Εν τω μεταξύ, συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ είχε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο εργασιακής εφεδρείας για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στην περαιτέρω μείωση της αμοιβής των εκπαιδευτικών.

Για το θέμα των καταλήψεων σε ΑΕΙ και σχολεία ανέφερε πως “ο αγώνας πρέπει να γίνεται και για την αλλαγή ρυθμίσεων σε επίπεδο νόμου και για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων, αλλά και για την ύπαρξη ρυθμίσεων που υπηρετούν την Παιδεία. Η Δημοκρατική Αριστερά, όμως, θέλει πανεπιστήμια, γυμνάσια και λύκεια ανοιχτά”.



news247.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog