Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρωτοφανές περιστατικό… Ντου στο Πεντάγωνο από απόστρατους!

- Advertisement -

Επειτα από δύο ώρες παραμονής στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, περίπου στις 4 μετά το μεσημέρι, οι τελευταίοι από τους αγανακτισμένους απόστρατους που είχαν εισβάλλει στο υπουργείο Άμυνας αποχώρησαν από το στρατόπεδο Παπάγου…

Οι τελευταίοι “σκληροπυρηνικοί” απόστρατοι αποχώρησαν μόνο έπειτα από συνομιλίες με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκουλη Φράγκο. Μάλιστα, ο αρχηγός ΓΕΣ κατέβηκε ο ίδιος στον προαύλιο χώρο του υπουργείου για να διαπραγματευθεί και να κατευνάσει τους σκληρπυρηνικούς διαδηλωτές.

Οι θερμόαιμοι απόστρατοι, για να εισβάλουν μέσα στο υπουργείο Άμυνας έσπασαν μια δίφυλλη γυάλινη πόρτα στην είσοδο του υπουργείου επί της λεωφόρου Μεσογείων, κατέστρεψαν μια περιστρεφόμενη πόρτα και προξένησαν αρκετές επιπλέον φθορές στις εισόδους του υπουργείου.

Ενώ ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι με κάποιο τρόπο οι απόστρατοι ελέγχονται από τη ΝΔ (ζητώ απ’ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικοινωνήσουν μαζί τους και να τους πείσουν να αποσυρθούν, είπε ο κ. Μπεγλίτης από το βήμα της Βουλής), το γεγονός είναι ότι οι διαδηλωτές κατάφεραν να… μπουκάρουν στο Πεντάγωνο επειδή ούτε οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν λάβει μέτρα για να αποτρέψουν την είσοδο των συνταξιούχων στρατιωτικών στο στρατόπεδο Παπάγου, αλλά ούτε και οι στρατιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν φανταστεί ότι πρώην ένστολοι θα αποπειραθούν να πολιορκήσουν το υπουργείο Άμυνας.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζαν συνθήματα εναντίον του κ. Πάνου Μπεγλίτη, ζητώντας την παραίτηση τόσο του υπουργού αλλά και των αρχηγών των γενικών επιτελείων, αρνούμενοι πεισματικά να βγουν έξω από το Πεντάγωνο.

Είναι άγνωστο με ποιον τρόπο οι ομάδες των αποστράτων κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας και να εισβάλουν στο Πεντάγωνο. Προηγουμένως, ενώσεις αποστράτων έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Μεσογείων έξω από την κεντρική είσοδο του Πενταγώνου.

Από τη Βουλή όπου βρισκόταν την ώρα που οι ομάδες των αγανακτισμένων αποστράτων εισέβαλαν στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για αθλιότητες οι οποίες θα παταχθούν. “Ζητώ απ’ όλα τα κόμματα και κυρίως απ’ την αξιωματική αντιπολίτευση να επικοινωνήσουν μαζί τους και να ζητησουν να αποσυρθούν”, είπε ο κ. Μπεγλίτης αποδίδοντας εμμέσως τους αποστράτους στην επιρροή της ΝΔ.

“Δεν έχουν ειδικά προνόμια, δεν δικαιούνται στο όνομα της στρατιωτικής ιδιότητας να παραφέρονται και να λειτουργούν αντιδημοκρατικά”, πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας από το βήμα της Βουλής και προειδοποίησε αυστηρά ότι “αν δεν αποχωρήσουν άμεσα, θα δώσω εντολή να βγουν έξω με τη βία…”.

*protothema

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog