Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρόταση-βόμβα Παπαϊωάννου: Τέλος στον σταυρό στις εκλογές!

- Advertisement -
Νέο και ανατρεπτικό εκλογικό νόμο που θα καταργήσει τον σταυρό στις εκλογές προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ…
«Μονοεδρικές ή ολιγοεδρικές περιφέρειες κατ’αρχήν και κατάργηση του σταυρού προτίμησης σε μεγάλο βαθμό. Για να γίνω κατανοητός, έχω την άποψη ότι σε μία μονοεδρική περιφέρεια όταν έχω τρεις υποψήφιους, ας υπάρχει σταυρός. Όμως, σε μία περιφέρεια, όπως η Α’ ή η Β’ Αθήνας, ή και της Αχαΐας, με δέκα υποψήφιους, γίνεται χαμός, σκοτώνονται μεταξύ τους οι συνυποψήφιοι και την άλλη μέρα τους θέλουμε να συνεργαστούν. Ο σταυρός είναι νοσηρό φαινόμενο. Το να έχω, όμως, και δικαίωμα προτίμησης στη μονοεδρική και πολυεδρική περιφέρεια, υποχρεώνει τον βουλευτή να πάει στο καφενείο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου τάχθηκε κατά της κομματικής πειθαρχίας και της διαγραφής των «ανταρτών» βουλευτών: «Το Σύνταγμα λέει πως ο βουλευτής έχει απεριόριστο δικαίωμα λόγου και έκφρασης γνώμης και ψήφου στη Βουλή. Επιτέλους, οι αρχηγοί και τα κόμματα να αποδεχθούμε ότι ένα νομοσχέδιο μπορώ να το ψηφίσω εγώ, που είμαι της αντιπολίτευσης, χωρίς να σημαίνει ότι πηγαίνω σε πειθαρχική και ποινική διαδικασία. Θα βάλουμε το Σύνταγμά μας να λειτουργήσει. Δεν το τηρούμε. Αν ένας βουλευτής πει κάτι διαφορετικό, τον διαγράφουμε. Είναι κατάσταση αυτή;».
Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε αποφασισμένος να ανοίξει το θέμα του ωραρίου των δικαστηρίων και έθεσε θέματα κακής λειτουργίας δικαστών και επιθεώρησης: «Δεν μπορεί το ίδιο πινάκιο εδώ και το ίδιο εκεί, το ένα να δικάζει 18 υποθέσεις και το άλλο 4. Και οι ίδιοι οι δικαστές, να ελεγχθούν και κάποιοι δικαστές, να κάνουν τη δουλειά τους. Θέλουν διαφορετική μισθολογική μεταχείριση, θέλουν διάφορα πράγματα. Είναι η ώρα να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους».
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog