Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα τραγελαφικά της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων

- Advertisement -

Ενα από τα πολλά απίστευτα που συναντούν οι ελεγκτές της Τρόικα στη χώρας μας συνέβη πριν από λίγες ημέρες και αποκαλύφθηκε μόλις χθες στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου…

Οταν ζήτησαν να μελετήσουν την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που έγινε πριν λίγους μήνες τους έδωσαν τα σχετικά στοιχεία. Τα είδε και η Τρόικα και έφριξε!
Οχι για τη διαδικασία, αλλά για ορισμένες απαντήσεις που δόθηκαν είτε από λάθος, είτε από διάθεση… χιούμορ των ερωτηθέντων. αλλά ακόμη περισσότερο γιατί κανείς αρμόδιος από ελληνικής πλευράς δεν είχε ασχοληθεί επί της ουσίας με τις απαντήσεις αυτές.
Οταν λοιπόν οι υπουργοί της κυβέρνησης είπαν ότι θα μπουν κατά προτεραιότητα στο καθεστώς της εφεδρείας όσοι είναι κοντά στη σύνταξη, η Τρόικα έδειξε κάτι… απίστευτα νούμερα που υπήρχαν στους σχετικούς πίνακες της απογραφής.
Οι άνω των 60 ετών είναι περίπου 80.000.
Ωστόσο σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν και περίπου… 6.000 χιλιάδες συμπολίτες μας που δουλεύουν στο Δημόσιο και δήλωσαν ηλικία πάνω από… 90 ετών ή ακόμη και 100 ετών!
Ενώ ως χώρα βρεθήκαμε και με… 8 Αρχιεπισκόπους, αφού κάποιοι ιερείς -που ως γνωστόν είναι δημόσιοι υπάλληλοι- δήλωσαν τον ανώτατο βαθμό ιεροσύνης
«Προφανώς κάτι γερόντια στο χωριό πάτησαν λάθος κουμπί ή έκαναν πλάκα…» ήταν η εξήγηση που έδωσαν οι υπουργοί αλλά η Τρόικα μάλλον τα πήρε στο κρανίο με το μπάχαλο που επικρατεί τις υπηρεσίες της χώρας.
Πάντως δεύτερη απογραφή δημοσίων υπαλλήλων δεν φαίνεται ότι θα γίνει. Τα σχετικά τραγελαφικά αποκάλυψε χθες κυβερνητικό στέλεχος στο υπουργικό συμβούλιο…

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog