Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρευνα του loutrakiblog για το site του δήμου

- Advertisement -

Με το που βγήκε στον αέρα το νέο site του δήμου, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά…

Συγκεντρώσαμε τα σχόλια που ακούσαμε (σε μια μικρή έρευνα) και σας τα παρουσιάζουμε…

  • Φαίνεται ότι ο server του site είναι στη Νέα Υόρκη. Με άλλα λόγια, παρ’ ότι υπάρχουν στην κατοχή του δήμου 2 server, νοικιάζουμε server που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη. Ο Server (εξυπηρετητής) είναι ένας υπολογιστής που έχει τον κεντρικό έλεγχο ενός δικτύου, παρέχοντας βασικές υπηρεσίες στους χρήστες του.
  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα on line έκδοσης πιστοποιητικών. Στο προηγούμενο site υπήρχε αυτή η δυνατότητα, άσχετα αν δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ.
  • Λείπει το σήμα του δήμου και δεν υπάρχει πουθενά το μπλέ χρώμα (σήμα κατατεθεν του δήμου).
  • Υπάρχουν (μέχρι στιγμής) μόνο 2 videos και μάλιστα από το youtube. Το ένα video δείχνει το casino Λουτρακίου και το άλλο είναι πολύ ωραίο video μεν, αλλά… δεν είναι του δήμου. Με άλλα λόγια, μέχρι στιγμής, στηριζόμαστε σε videos άλλων και όχι δικά μας.
  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν μέσα στο site οι γιατροί του δήμου μας. Εκτός αν υπάρχει πρόθεση για να εισαχθούν σιγά σιγά όλες οι επιχειρήσεις.
  •  Εξαιρετικές οι φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα στο site και δείχνουν τις ομορφιές του δήμου. Μια πρόταση: Να υπάρχουν και οι φωτογραφίες από παλιότερες εποχές που θα έδιναν μια ξεχωριστή νότα.
  •  Πάρα πολλές ομοιότητες με τη σελίδα του δήμου Κορινθίων (δείτε εδώ) και με του δήμου Αθηναίων (δείτε εδώ)
  • Τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στο site, δεν έχουν ούτε φωτογραφίες για να μπορέσει κάποιος να τα δεί μέσω του site του δήμου, αλλά ούτε και link για να μεταφέρονται στο ξενοδοχείο που επιθυμούν να δούν.
  • Στην ενότητα “ημερολόγιο”, υπάρχουν μόνο τα γεγονότα που έγιναν και όχι όσα θα γίνουν.
  • Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ψηφοφορία με θέμα “Ποιό είναι κατά τη γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα του δήμου”. Μεγαλύτερη σημασία όμως θα έχει αν λυθούν όλα όσα αναφέρονται ως προβλήματα.
  • Είναι πολύ πιό ξεκούραστο από το προηγούμενο για τα μάτια.
  • Η μετάφραση που υπάρχει (εκτός από τα αγγλικά) είναι μέσω της google. Κάτι που σημαίνει ότι το κείμενο που θα βλέπει ένας Ρώσος π.χ. θα είναι ακατάληπτο.

Το site του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, θα το βρείτε στην διεύθυνση  http://www.loutraki-agioitheodoroi.gr

- Advertisement -

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε παιδιά μια ερώτηση: Αφού δεν είναι έτοιμο γιατί βιάστηκαν να το βγάλουν στον αέρα; Και μετά κατηγορούν το Γκιώνη για εγκαίνια…!!!!!!!!!

  2. Φίλε Μπάμπη, δεν είμαστε σε θέση να σε πληροφορήσουμε γιατί δεν ξέρουμε τουλάχιστον όσον αφορά στις φωτογραφίες. Για τα videos, τα γράφουμε παραπάνω. Δεν είναι του δήμου αλλά πρόκειται για ήδη έτοιμα videos του youtube που ανέβασε κάποιος επισκέπτης ή δημότης.

  3. Απο ποτε ερχεται το τρενο μεσα στο Λουτρακι και δεν το πηραμε χαμπαρι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δες βιντεο….Ελεος..Καλο ειναι να ειμαστε πιο επαγγελματιες μας εφαγε η προχειροτητα….

  4. Για να λένε και τα θετικά όμως

    Η επικοινωνία φαίνεται ότι δουλεύει καλά πάντως ..
    Εντόπισα λάθος διεύθυνση σε γνωστή γιατρό της πόλης μας και μέσα από την επικοινωνία έστειλα την σωστή διεύθυνση , εξεπλάγην ευχάριστα όταν σε ½ ώρα είδα ότι το λάθος είχε διορθωθεί .
    Όσο για την web camera που διάβασα κάπου ότι δεν υπάρχει , με μεγάλη μου ευχαρίστηση θα τους δώσω το Link να την χρησιμοποιήσουν αν θέλουν .

    Ελπίζω σε μόνιμη βάση πλέον να φροντίζουν την καθημερινή ενημέρωση του site για το καλό του Δήμου μας .

    Ευχαριστώ
    ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  5. Ξεπουληθηκε το όνομα τώρα ξεπουληθηκε και η σφραγίδα του Δήμου η<< ΥΔΡΙΑ>>. Κε Λογοθέτη όχι μόνο < εκτεθηκατε> αλλα λίαν επιεικώς είστε απαράδεκτος. Η λύση είναι μονόδρομος ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ να σωθεί ο δήμος.

  6. Το βίντεο του Λουτρακίου είναι παλιό. Δεν διαφημίζει καθόλου το ΣΠΑ του Δήμου. Επίσης θα πρέπει ο κ.Καραπατάς να νοιώθει δικαιωμένος. Ναι το τραίνο ήρθε πάλι στο Λουτράκι!!!

  7. Στην εποχή των τεχνολογιών Java, Flash και πιο ειδικά Cloud, εμάς το site είναι Λόλα να ένα μήλο (τεχνολογικά). Να το βράσω που είναι τσάμπα.
    Διαπίστωση. Γιατρούς και κέντρο υγείας έχει μόνο στο Λουτράκι. Κρίμα για τους άλλους….

  8. Ο εθελλοντικος συλλογος 'Συλλογος Πυροπροστασιας Δασων' που ειναι ρε παιδια στο site του Δημου? Ο εθελλοντικος συλλογον Αγιων Θεοδωρων που ειναι? ΚΑΤΑΤΑΛΑ ΩΡΑΙΟ SITE ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.

  9. Μερικά σχόλια:

    1. Όσο γιατί δεν χρησιμοποίησαν τους δικούς τους server καλό θα ήταν να γίνει κάποιο ερώτημα να μάθουμε.
    2. Ο server δεν ελέγχει το δίκτυο είναι λίγο άκυρο αυτό που είπες εκτός και αν εννοούσες κάτι άλλο
    3. Το ότι είχε επιλογή για έκδοση πιστοποιητικών δεν σημαίνει πως λειτουργούσε. Μπορεί να το προσθέσουν αργότερα στο νέο site θα δούμε….
    4. Και οι Άγιοι Θεόδωροι και η Περαχώρα έχουν σήμα και αν έβαζαν την Υδρία θα υπήρχαν παράπονα. Το σωστό θα είναι η δημιουργία ενός νέου ουδέτερου σήματος μην σου πω και νέου ουδέτερου ονόματος παρά να έχουμε αυτό το μακρινάρι.
    5. Καλό είναι να υπάρχουν οι γιατροί και τα νοσοκομεία μέσα. Δεν είναι γιατροί μαγαζιά. Κάποιος ξένος που μπορεί να τύχει να χρειαστεί γιατρό τι θα κάνει? Καλό θα ήταν όμως να μπουν από όλα τα μέρη όχι μόνο από Λουτράκι.
    6. Δεν είναι booking ξενοδοχείων τα site των δήμου απλά σε βοηθάνε να δεις ποια ξενοδοχεία υπάρχουν.
    7. Που θα σου φαινόταν χρήσιμο το Flash ή η Java και τώρα που δεν το έχεις παραπονιέσαι? Το Cloud ξέρεις τι είναι η απλά για να το λέμε?

  10. Μερικές απαντήσεις στα σχόλιά σου (τουλάχιστον όσα με αφορουν)
    2)Ο server είναι η καρδιά κάθε εταιρικού δικτύου. Είναι ο υπολογιστής εκείνος που επωμίζεται το βάρος της σύνδεσης και επικοινωνίας όλων των επιμέρους υπολογιστών και περιφερειακών του δικτύου.
    3) Αυτό γράφω αν διαβάσεις το κείμενο καλύτερα.
    4) Όταν ο δήμος ήταν Λουτρακίου – Περαχώρας, ποιό σήμα υπήρχε;
    5) Αν πιστεύεις ότι ο ξένος θα πει στο loutraki-agioitheodoroi.gr για να ενημερωθεί, έχεις δίκιο. Πάντως, θίγεται και το θέμα της μετάφρασης παραπάνω.
    6) Και άντε και βλέπεις ποιά ξενοδοχεία υπάρχουν. Μπορείς να μου πείς αν το ξενοδοχείο αυτό που βλέπω είναι 1-2-3-4 ή 5 αστέρων π.χ. ή αν θα μου αρέσει ή πώς μπορώ να πάω εκεί; Είπαμε, ωραία ιδέα, αλλά πρέπει να υπάρχει Link που να σε οδηγεί σε κάθε ξενοδοχείο.
    Σε όσα δεν απάντησα, θα ου απαντήσουν (πιστεύω) αυτοί που τα έγραψαν.

  11. 1. Ο server είναι ένας υπολογιστής που εξυπηρετεί άλλους υπολογιστές (clients) από εξ ου και το όνομα δεν ασχολείται με το δίκτυο. Στην προκειμένη περίπτωση σερβίρει ιστοσελίδες :-P.
    2. Το ότι ενώθηκαν το Λουτράκι και Άγιοι Θεόδωροι δεν σημαίνει πως τις αποφάσεις τις παίρνει μόνο το Λουτράκι αλλά όλοι μαζί συμπεριλαμβανομένων Περαχώρα κλπ. Οπότε δεν θα ήταν σωστό χωρίς να το πάρουν μαζί απόφαση να βάλουν σαν σήμα ότι θέλουν από το Λουτράκι. Πόσο μάλλον να βάλουν ένα σήμα που απ όσο ξέρω δεν έχει κάποια ιστορική η συναισθηματική αξία όπως έχουν των Αγίων Θεοδώρων ή της Περαχώρας.
    3. Η αυτόματη μετάφραση πιστεύω είναι αρκετή για τις πληροφορίες των γιατρών τα ονόματα και τα επίθετα απλά τα βγάζει με λατινικούς χαρακτήρες.
    4. Επαναλαμβάνω τα site των Δήμων δεν είναι booking οπότε αστέρια και φεγγάρια (:-P) δεν χωράνε εκεί αλλά θα συμφωνήσω ότι θα έπρεπε να βάλουν τουλάχιστον τα site των ξενοδοχείων αν έχουν όπως υπήρχαν στο παλιό site των Αγίων Θεοδώρων.

  12. 1) Λέμε το ίδιο. 2)Μήπως θα έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. εδώ και καιρό και να μην συζητάμε εμείς τώρα; 3) Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά όπως σου έγραψα, δεν πρόκειται να μπει ο ξένος στο site του δήμου για να ενημερωθεί. Και για πες μου, θα βρεί ποτέ τον γιατρό που βρίσκεται στην οδό Salmon 3 (Σολωμού 3) ή Sp Study 2 (Σπ. Μελέτη 2); Και δεν υπερβάλω – Μπορείς να κάνεις το test μόνος σου. Μπες στη σελίδα του δήμου στην κατηγορία γιατροί και κάνε εκείνη την ώρα την μετάφραση από τις επιλογές που έχει στο select language.

  13. 1. Όχι αλλά θα βρεις ειδικότητα όνομα και τηλέφωνο αυτό θέλω να πω όσο για την διεύθυνση το καλύτερο θα ήταν να φαίνονταν σε κάποιο χάρτη επιλέγοντας το όνομα.
    2. Βασικά είχα ακούσει ότι το συζητούσαν στις αρχές για να δουν για όνομα και για λογότυπο αλλά το παράτησαν ως έχει μάλλον επειδή είναι λίγο ευαίσθητο θέμα και θα υπήρχαν αντιδράσεις. Κάποιος είχε προτείνει να τον πούμε Δήμο Γερανείων που είναι ουδέτερο και μας εκπροσωπεί όλους

  14. Αν δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος, νομίζω ότι το είχε πεί ο Δημήτρης ο Στάμου από τους Αγίους Θεοδώρους. Αλλά δεν το συζήτησαν σχεδόν καθόλου. Και φυσικά, δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα στο Δ.Σ. Ο Γιώργος Δέδες, είχε απλά ανακοινώσει στο Δ.Σ. ότι θα δημιουργηθεί νέο site και τότε είχαν συζητήσει λίγο για αυτό (επειδή είχε πεί ότι θα είναι σαν του δήμου Αθηναίων, αλλά θα κοστίσει πολύ λιγότερο). Τελικά, δεν κόστισε καθόλου και αυτό είναι πολύ ευχάριστο.

  15. iste oloi asxetoi signomi ala den antexo alo
    sizitate gia to periexomeno to opio mpori na alaxi ana pasa stigmi kai den asxoliste me to layout ta xromata poy einai VASIKOTATO stin parousia enos site ala kai stis texnologikes dinatotides.

    fantazeste to sait tou olimpiakou me prasino xroma h to sait tou panathinaikou me kokino?

    fantazaste to sait mia trapezas na min mpori na kani on line sinalages kai na stelnete e-mail gia na ginoun ?
    giati opos einai stimeno (sto exoteriko!) ton kolo tous na ktipane kato den mporoun na kanoun ASFALES ONLINE IPIRESIES ME TOUS DIMOTES.

    TELOS. STAMATAO NA ASXOLOUME ME ERASITEXNES TOY "AFILOKERDOS"

    Yparxoun stin perioxi to ligotero 10 ! epagelmaties kai apo oti xerw den zitithike apo kanenan na voithisi.

    skeftome na arxiso na kano AFILOKERDOS egkatastasis klimatistikon kai kafstiron kai ilektrologikon
    kalinixta loutraki ton erasitexnon.

    SIMIOSI : OYDEPOTE EIXA SXESI ME TO SAIT TOY LOUTRAKIOU gia na prolabo merikous.

  16. Ρε φίλε με τα greeklish τι προσπαθείς να μας πείς και μας χαρακτηρίζεις άσχετους; Ότι τα χρώματα δεν αλλάζουν ανά πάσα στιγμή; Όλα αλλάζουν στο νέο site του δήμου. Και όλα μπορούν να προστεθούν. Δηλαδή εσύ ξέρεις ντε και καλά και εμείς δεν ξέρουμε;

  17. εσύ φίλε/η που δίνεις όλες τις απαντήσεις και προφανώς είσαι μέλος της ομάδας του δημιουργικού γιατί δεν το λες κίολας ντρέπεσαι???
    εκτός του ότι είσαι αγενής προσπαθείς να κάνεις το άσπρο μαύρο, δεν θα μας τρελλάνεις βραδυάτικα παραδέξου και κανένα λάθος έχουμε δει και άλλα site στην ζωή μας, κάποιοι σίγουρα περισσότερα από εσένα… άιντε που βγήκατε από τ'αβγό και τα μάθατε όλα ξαφνικά.

  18. Φίλε 12:57 π.μ. καλά στα λέει ο 12:44 π.μ. ότι όλα αλλάζουν και το χρώμα άμα δεν μας αρέσει το βάφουμε. Και αφού είσαι πιο σχετικός από εμάς κάνε το βάψιμο αφιλόκερδος, καυστήρα βάλαμε :-P.

  19. Παρά πολύ ωραία ήθη φίλε 1:47 έχετε στην Ιάσονος.
    "άμα δεν μας αρέσει το βάφουμε". δικό σας είναι ?
    Ποιούς ρωτήσατε και καταργήσατε το λογότυπο του δήμου ? υπάρχει απόφαση ΔΣ? και αν ναι γιατί ο Δήμος στα επίσημα έγραφα του συνεχίζει να το χρησιμοποιεί ? ποιον ρωτήσατε και βάλατε αυτά τα χρώματα? υπάρχει απόφαση ΔΣ? τι το περάσατε ? τσιφλίκι σας και κάνετε ότι γουστάρατε ?

  20. Φίλε 2:18 π.μ. όταν λέω το βάφουμε δεν λέω ότι θα κάνω εγώ ή ότι έχω κάποια σχέση με τον Δήμο το είπα αστειευόμενος στον φίλο στο 12:57 π.μ. όταν το έκανε τόσο μεγάλο θέμα για το χρώμα λες και δεν αλλάζει άμεσος και συγγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός. Όσο για το σήμα απ όσο ξέρω δεν έχει γίνει κάποιο συμβούλιο για να αποφασίσουν για νέο σήμα γιατί δεν αποφασίζει μόνο το Λουτράκι για το σήμα του δήμου. Όσο για τα αλλά ρώτα στο Δημαρχείο πώς έγιναν και ποιος τα αποφάσισε.
    Όσο για τον φίλο στο 1:34 π.μ. αν σε έθιξα κάπου και πιστεύεις ότι ήμουν αγενής συγγνώμη αλλά δεν το κατάλαβα. Τώρα γίνεσαι εσύ αγενής όμως όταν μου επιτίθεσαι και βγάζοντας δικά σου συμπεράσματα ότι ανήκω στην ομάδα που το δημιούργησε και δεν είπα πουθενά ότι έχω δει τα περισσότερα site στον κόσμο.. Για να είσαι σίγουρος δεν ανήκω σε εκείνη τον ομάδα αλλά δεν είμαι και σαν κάποιους που το μόνο που ξέρουν είναι να κατηγορούν και να βρίσκουν ελαττώματα παντού. Δεν είπα ότι η σελίδα είναι η καλύτερη που έχω δει ή ότι είναι τέλεια κλπ. αλλά ότι είναι καλύτερη από την προηγούμενη που πιστεύω ότι παρά το κόστος της δυσφήμιζε τον Δήμο παρά τον διαφήμιζε. Ακόμα και η σελίδα των Αγίων Θεοδώρων ήταν πιο εντυπωσιακή από την παλιά του Λουτρακίου και μπορείς να πας και να την συγκρίνεις . Φυσικά και έχει λάθη η καινούργια σελίδα και παραλείψεις και αν θέλουμε να βοηθήσουμε αντί να κάνουμε μόνο αρνητικά σχόλια θα ήταν να τους στείλουμε τις παρατηρήσεις μας και τι θέλουμε να αλλάξουν. Με συγχωρείται αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν αποθηκεύονται στοιχεία δημοτών στο site αλλά ακόμα και αν γίνεται αυτό που έχει να κάνει αν ο server είναι στην NY η στην Taiwan? Φοβάστε μην πάει και κλέψει κανείς από εκεί το όνομα σου και την διεύθυνση σου. Δεν τα έχουν ανάγκη σε έχουν και με περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες στο Facebook χα χα χα. 😛 Η γλώσσα δεν δηλώνει την ηλικία μου

  21. ΤΑ ΖΩΑ ΜΟΥ ΑΡΓΑ
    Με τις ταχύτητες που ισχύουν στη σημερινή ψηφιακή εποχή,οι 6+ μήνες που χρειάστηκαν για να γίνει πιστή αντιγραφή της σελίδας του δήμου Αθηναίων είναι ανεπίτρεπτα μεγάλος χρόνος.
    ΦΤΗΝΗ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤ' ΑΛΕΥΡΙ
    Η δημοτική αρχή ξόδεψε ένα κάρο λεφτά στο καρναβάλι πχ για εκδηλώσεις που τις παρακολούθησε ο "κανένας" ,και για την ιστοσελίδα του δήμου που ουσιαστικά είναι η εικόνα του στο διαδίκτυο, επιφωτίστηκε από το πνεύμα της οικονομίας….
    Το κόστος κατασκευής μιας σελίδας ξεκινάει από πολύ χαμηλά χωρίς αυτό να επηρεάζει το αποτέλεσμα και την αισθητική της.
    Μπορεί η "οικονόμα" δημοτική αρχή , που φαντάζομαι θα νοιάζεται και για τα οικονομικά των δημοτών της,να μας ενημερώσει για το που και πως δόθηκε η φωτοτυπική δουλειά των σχολείων ή θα περάσει κι αυτό στα ψιλά γράμματα??
    ΚΑΘΡΕΦΤΗ,ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Σ' ΟΛΟΚΛΗΡΗ
    ΤΗ ΧΩΡΑ??
    Η αισθητική είναι υποκειμενική αλλά υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά ρημαδοκριτήρια.
    Υπάρχουν και άλλα χρώματα ,πιο αντικαταθληπτικά,που δεν κουράζουν τον αναγνώστη κε Δέδε.
    ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΟΝ ΑΥΤΗΝ
    Η ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης και των blogs οδήγησαν τον αντιδήμαρχο στην παρουσίαση πιλοτικού προγράμματος σε….δοκιμαστική λειτουργία.
    Κι εδώ είναι που σου βγαίνει ένα γ…..ο γιατί να μην υπήρχε δοκιμαστική λειτουργία της νυν δημοτικής αρχής ?? μόνο νυν δεν θα ήταν………
    Για την κατασκευή μιας αξιόλογης ιστοσελίδας απαιτείται η συνεργασία ανθρώπων που διαθέτουν καλλιτεχνικές αρετές από τη μια και υψηλή τεχνογνωσία από την άλλη.
    Θα ήταν χαρά μας να γνωρίσουμε την εθελοντική ομάδα που δούλεψε και μάλιστα αφιλοκερδώς.
    Γιατί ο κος Δέδες δεν τους παρουσίασε??
    Δεν τους είχε γράψει στο χαρτί του να μας τους πει??

    ΥΓ Μια απορία:
    Τι εξυπηρετεί η φόρμα σχολίων??
    Ποιος θα τα εγκρίνει??

    ANONYMOUS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog