Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με… «νέο Γουδή» απειλεί ο Καρατζαφέρης

- Advertisement -

Νοσταλγός των…«μαύρων ημερών» της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας εμφανίζεται ο κ. Γ. Καρατζαφέρης και με εντελώς αντισυστημική επιχειρηματολογία, απειλεί την κυβέρνηση με…«νέο Γουδή», μια κίνηση που ήδη προκαλεί πολλαπλές αρνητικές αντιδράσεις. Παράλληλα επιμένει ότι κάποιοι στην Αριστερά επενδύουν στο χάος και φοβάται, όπως λέει ένα νέο ΕΑΜ για να πάρουν ρεβάνς…

«Αυτό που πάει να γίνει είναι έγκλημα. Το είπα, το επαναλαμβάνω και θα το κάνω: «Θα στείλω κόσμο στο Γουδή«. Εξηγημένα πράγματα» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει σε όλους τους τόνους, ότι αυτό το λέει με παρρησία και όχι με έπαρση και αλαζονεία και θεωρεί έγκλημα τις συμφωνίες, ειδικά με τους Γερμανούς και μιλά για «ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας».
Την ίδια στιγμή ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίζεται με φιλορωσική διάθεση στο δημόσιο διάλογο, θεωρώντας δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντίμιτρι Μεντβέντεφ είναι έτοιμος να έρθει για επενδύσεις με 100 Ρώσους επιχειρηματίες και μιλά για «γερμανική κατοχή», χρησιμοποιώντας τη φράση «έρχονται τα »κοράκια» ν’ αρπάξουν τη λεία τους».
Σε μια χρονική στιγμή που είναι σε εξέλιξη ένα ευρύτερο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι στην περιοχή (κεντρικό σημείο οι εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου), ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίζεται πριμοδοτώντας την ρωσική πλευρά, λέγοντας ότι «οι Ρώσοι θέλουν να επενδύσουν και όχι να αρπάξουν».
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο εάν αποσταλεί πρόσκληση στον κ. Μεντβέντεφ θα έλθει σε μια εβδομάδα και αυτό κατά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ θα πρέπει να γίνει άμεσα και εξηγεί το λόγο: «Γιατί η «λεία» του ελληνικού κράτους είναι απλωμένη πάνω στο τραπέζι. Οι άλλοι, οι Γερμανοί, έρχονται με τα «δόντια ακονισμένα»».
Η λογική του έχει σχέση με το γεωστρατηγικό παιχνίδι στην περιοχή, αφού έχει ως επίκεντρο τη θεωρία: «αν η Ρωσία μπει στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα σωθεί» και υποστηρίζει πως αυτό το σενάριο έχει δυσκολίες λόγω του αμερικανικού παράγοντα που αντιδρά.
Βέβαια, για να μην κατηγορηθεί για μονομερή υποστήριξη της ρωσικής πλευράς, δεν παραλείπει να λέει ότι μαζί με τους Ρώσους μπορεί να επενδύσουν και άλλοι, όπως Γάλλοι και Κινέζοι, μη παραλείποντας τους Γερμανούς.
Την ίδια στιγμή ζητεί την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και πιστεύει ότι δεν θα αργήσει να σημειωθεί μία κίνησή του, κυρίως προς την πλευρά του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, καθώς εκτιμά ότι ήδη αισθάνεται πως έχει γίνει μέρος του προβλήματος.
«Η κρίση δεν μπορεί να μας νικήσει. Η ακρισία αυτών που διαχειρίζονται την κρίση μπορεί να μας νικήσει» λέει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επιμένει ιδιαίτερα στη σταθερά, όπως λέει, ανοδική πορεία του ΛΑΟΣ και επαναφέρει τη θεωρία της μεγάλης παράταξης, αθροίζοντας -με βάσει την προχθεσινή μέτρηση της Public Issue- το ποσοστό του κόμματός του και της Ν.Δ. για να μιλήσει «συγκλονιστικό ποσοστό που αγγίζει το 42,5».
Αν και μιλάει για το ποσοστό της δεξιάς παράταξης, θεωρεί πως με τον κ. πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά μπορεί να συνεννοηθεί, αλλά διευκρινίζει πως δεν μπορεί να συνομιλήσει με τον περίγυρο του κ. Σαμαρά και χαρακτηρίζει συνεργάτες του ως «κανταφικούς».

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Σχόλιο tsantiri.gr: Ο πολιτικός χαμαιλέοντας που ακούει στο όνομα Καρατζαφέρης κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δικαιολογήσει τον τίτλο του κωλοτούμπα….Μάλλον ξέχασε ότι και ο ίδιος ψήφισε το μνημόνιο και ότι ο ίδιος έχει πεί ότι δεν υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας με την ΝΔ….Μάλλον το αλτσχάιμερ χτυπά και σε πιο νέες ηλικίες…
*tsantiri
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog