Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιατί ο Πρωθυπουργός σου είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας hipster!(video)

- Advertisement -

Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε ποτέ -“και ποιος ήταν;” θα μου πεις-, αλλά κατάφερε να αποτελέσει το παράδειγμα, το πρότυπο, τον ορισμό για μια δεν-τη-λες-και-μικρή πληθυσμιακή ομάδα. Τους hipsters…

 Έχει καταφέρει να βγάλει στο δρόμο Έλληνες που σηκώνονταν από τον καναπέ μόνο για να πάνε στην τουαλέτα. Συνέδεσε το όνομά του με το ΔΝΤ (κάτι που αριστοτεχνικά απέφυγε ο Κωστάκης) και παρά τη μειλίχια φυσιογνωμία του, είναι το “κόκκινο πανί” για εκατομμύρια Έλληνες. Όχι, όμως, για όλους. Οι hipsters (θα ‘πρεπε να) τον λατρεύουν.

Ιδού ένα προς ένα τα αναντίρρητα πειστήρια του ΓΑΠικού χιπστερισμού:

Έχει μουστάκι

Μόνο. Ούτε μούσι, ούτε υπομούστακο, ούτε υπομούσιο. Το μουστάκι είναι βασικό ίδιον του χιπστερισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι hipsters έχουν από ένα. Σημαίνει περισσότερο το αντίστροφο, ότι δηλαδή όποιος είναι στην ακτίνα των 20-25-30 ετών και έχει μουστάκι (έτσι, στα καλά καθούμενα) είναι είτε φαντάρος που είπε να το “φορέσει” για πλάκα είτε hipster. Κι ας μην το παραδέχεται.

Δεν το έχει παραδεχτεί ποτέ

Έχει εξαγγείλει νέα μέτρα, έχει πει ότι “λεφτά υπάρχουν”, έχει πει “ότι λεφτά υπάρχουν” (το γράφω δύο φορές, γιατί το γέλιο δίνει ζωή), έχει πει ένα σωρό μα…ες (ματαιότητες, κακοπροαίρετοι), αλλά ποτέ δεν τον έχουμε ακούσει, δει, διαβάσει να λέει ότι είναι hipster. Ούτε και κανέναν άλλο hipster. Είναι τέτοια η άρνησή τους για τη συγκεκριμένη “ταμπέλα”, που αν κάποιος πει ότι είναι hipster, δεν θα τον πιστέψει κανείς.

Έχει “παντρευτεί” την Apple

Το desktop της Apple στο γραφείο του πρωθυπουργού είναι απλά η συνέχεια (ή η αρχή) στο tribute του στον μεγάλο Steve Jobs και την εταιρία του. Ο ΓΑΠ φυσικά και είναι κάτοχος iPhone και iPad, τα οποία κουβαλάει μαζί του και στη Βουλή για να περνά την ώρα του όσο οι άλλοι βουλευτές αγορεύουν. (Να γιατί δεν ακούει την αντιπολίτευση και κάνει συνέχεια του κεφαλιού του). Νομίζω ότι ο θάνατος του Steve Jobs (τον σχολίασε με tweet και στα αγγλικά) πρέπει πραγματικά να του χάλασε τη μέρα.

Τουιτάρει

Θεωρητικά, τα tweets του ΓΑΠ (@PrimeministerGR) προέρχονται από την ομάδα επικοινωνιακού σχεδιασμού του γραφείου του. Αλλά, η γνωστή του τρέλα με τις νέες τεχνολογίες και το ίντερνετ, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το βάζει και ο ίδιος το χεράκι του μερικές φορές. Έτσι, για τη χαρά της συμμετοχής. Το κράξιμο, βέβαια, που τρώει μετά από κάθε του tweet είναι άλλο θέμα. http://www.cosmo.gr/Entertainment/Media/Internet/agaphte-gap-kalutera-na-masas-para-na-milas.1404911.html

Κάνει ποδήλατο

Και γενικότερα είναι ο πιο fit πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας. Τι ποδήλατα, τι κολύμπια, τι συμμετοχές σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων, τι κανόε καγιάκ μετά του απαραίτητου εξοπλισμού. Ο ΓΑΠ δεν χρειάζεται bodyguard. Οι bodyguard χρειάζονται τον ΓΑΠ. Αν μας έλεγαν ότι τα βράδια ντύνεται batman και κάνει τη “βρώμικη δουλειά” στα στενάκια της Αθήνας, θα το πιστεύαμε. Λες να χύνει τόσο ιδρώτα για να είναι πνευματικά (και σωματικά) έτοιμος για τις μεγάλες αποφάσεις; Αποκλείεται.

Μιλάει καλύτερα τα αγγλικά απ’ ότι τα ελληνικά

Αυτός επειδή είναι αμερικανοθρεμένος, οι υπόλοιποι hipsters λόγω της διαρκούς ενασχόλησής τους με ξένες μπάντες, σειρές, φεστιβάλ, τάσεις στη μόδα και social media. Το αποτέλεσμα, όμως, μετράει. Είναι πιθανότερο να ξέρουν τι σημαίνει “cameo”, παρά “ασκαρδαμυκτί”. (Ο ΓΑΠ σίγουρα δεν ξέρει).

Είχε τη δική του “στιγμή” στη μουσική

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τι μουσική ακούει ο πρωθυπουργός. Το πιθανότερο είναι ότι ξέρει πιο λίγα πράγματα για την ελληνική μουσική απ’ ότι ο Βασίλειος Κωστέτσος για το πρωτάθλημα της Football League. Αν ακούει κάτι, αυτό είναι καταδικασμένο να έχει αγγλικό στίχο. Αλλά τι περιττή κουβέντα που πιάσαμε…

Μπορεί να μην γνωρίζει την ύπαρξη των Ikara Colt και των Mumford&Suns, μπορεί να μην ξέρει τι δουλειά κάνει ο πρώτος ξάδερφος της Beth Ditto (ο hipster ξέρει), αλλά ο ίδιος ο ΓΑΠ, παρέα με τον Αντώνη Σαμαρά, είχε τη δική του στιγμή στην ιστορία της μουσικής. Η μπάντα τους λεγόταν The Fireplaces (=τζάκια, όνομα μάλλον άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνική τους προέλευση).

The Fireplaces – Your Face (παπανδρέου-σαμαράς) by lpage2424
Ναι, αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος!

*men24

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog