Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι, στα κομμάτια,είναι η γλουτένη;

- Advertisement -

Όπως οι γιατροί έχουν ειδικότητα, έτσι και οι δημοσιογράφοι παίρνουμε μια ειδίκευση πέραν της γενικής παθολογίας. Δηλαδή να σου αναλύσω τις φάσεις του Ολυμπιακού με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, εγώ, που να μην καταλαβαίνω και η ίδια τι λέω, εσύ βασιλοπούλα μου, θα με διαβάσεις; Όχι…

Η μήπως να σου πω σαν για την διεθνή οικονομία, σαν την Ζέζα
 Ζήκου, στην Καθημερινή, εσύ θα με πιστέψεις; Άρα οφείλω και ο κόσμος που γύρω καίγεται, εγώ τα δικά μου να σου πω, τα lifestyle μου.

Η είδηση που έτσι, μου άλλαξε τον κόσμο μου και που και εχθές, απλά, στην ανέφερα βασιλοπούλα μου, είναι πως η Ελένη Μενεγάκη, επειδή προσέχει την ομορφιά της επιλεγεί βιολογικό ψωμί, χωρίς γλουτένη!

Πες με λαϊκή –που πιθανόν είμαι- πες πως δεν προσέχω την εμφάνιση μου –που σίγουρα δεν προσέχω- πες πως είμαι αδαής εγώ σε αυτά τα μοντέρνα και άσχετη στην χημεία –yes I am!- μη μου πεις όμως πως εσύ γνώριζες την ύπαρξη της γλουτένης και μάλιστα μες στο ψωμί!

Στο ξεκάρφωτο και πριν την ψυλλιαστώ, αν με ρωτούσες, που βρίσκουμε ελεύθερη την γλουτένη, θα σου έλεγα σε κρέμες σύσφιξης για τους γλουτούς. Και αν εσύ μου έλεγες «όχι, στο ψωμί, την βρίσκουμε», το σταυρό μου θα έκανα. Αφού σε θαύμαζα για τις πολύπλευρες σου γνώσεις σου θα έλεγα «α, πα, πα! Δηλητήρια  και στο ψωμάκι βάζουνε! Τι θα πάθω τώρα που έχω στουπώσει στην φραντζόλα πολυτελείας από μωρό παιδί. Μόνο η Μενεγάκη το ήξερε και την έχει γλιτώσει!».

Η γλουτένη μπήκε στην ζωή μου, με δύναμη απ’ την Κηφισιά, που μένει η Ελένη και που προφανώς έχει φούρνους πολύ προχωρημένους, με ψωμί χωρίς γλουτένη, χωρίς μαγιά ίσως, πιθανόν χωρίς αλεύρι και μπορεί χωρίς να ναι καν ψωμί, αλλά απλό παντεσπάνι! Παντεσπάνι χωρίς γλουτένη φυσικά!
*queen.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog