Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παπανδρέου: “Δεν παραιτούμαι, συνεχίζω τη μάχη”- Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

- Advertisement -

Σύμφωνα με το ‘Εθνος της Κυριακής ο πρωθυπουργός μίλωντας σε συνεργάτες του είπε οτι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και οτι θα συνεχίσει τον αγώνα για τη σωτηρία της χώρας.

Ωστόσο, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι εκρηκτικό. Ακόμη και υπουργοί πλέον ζητούν πολιτικές πρωτοβουλίες. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, ανέφερε μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή του Mega ότι “το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει στα όριά του”.

Όπως είπε πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να επιτευχθεί μία εθνική συνεννόηση με “ευρύτερη συνεργασία”. Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών ωστόσο πρόσθεσε ότι αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί ίσως ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε αυτή την πρωτοβουλία.

Παράλληλα από την επαύριο της ψηφοφορίας, κατά την οποία διεγράφη η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, έχει ξεσπάσει μπόρα “πρωτοβουλιών” από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστική είναι αυτή 28 βουλευτών που ζητούν “εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση”, την οποία χαρακτηρίζουν “όρο επιβίωσης της χώρας”.

Από την άλλη πλευρά ομάδα βουλευτών έστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, ζητώντας αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ταξί ενώ άλλοι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το “καλάθι της νοικοκυράς” και πως τέσσερις υπουργοί (Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοϊδης και Σκανδαλίδης) σχεδιάζουν να το ελαφρύνουν.

Έχει πλέον γίνει σαφές από πολλούς βουλευτές ότι δεν μπορούν πλέον να ψηφίζουν άλλα άδικα και σκληρά μέτρα. Η Βάσω Παπανδρέου το δήλωσε στη Βουλή ζητώντας παράλληλα να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε με “μισή καρδιά”.

Έχει γίνει σαφές ότι νέα σκληρά μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν από την ΚΟ των 153 πλέον βουλευτών, ενώ αρκετοί αναμένουν πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό μόλις διευθετηθεί το ζήτημα του κουρέματος στο πλαίσιο του δεύτερου δανείου.

Οι βουλευτές εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το δίλημμα “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές”. Μαζί με την κ. Παπανδρέου, υπέρ της πρώτης επιλογής έχουν ταχθεί ο Μ. Ανδρουλάκης, ο Ν. Σαλαγιάννης κ.α., ωστόσο η ΝΔ έχει αποκλείσει αυτή την προοπτική.

Τελική λύση είναι οι πρόωρες εκλογές, τις οποίες έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός, στις οποίες όμως δεν είναι καθόλου απίθανο να συρθεί η κυβέρνηση υπό την πίεση των εξελίξεων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog