Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τζίμης Πανούσης: «Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Τούρκους»

- Advertisement -

«Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Τούρκους όπως ακριβώς και οι Ευρωπαίοι» δηλώνει ο Τζίμης Πανούσης και για ακόμα μια φορά προκαλεί με την καυστική του γλώσσα…

Τι εννοεί όμως ο τραγουδοποιός; «Να γίνει κανονικός Έλληνας με επιστροφή στις πρίζες. Είναι εύκολο. Βάζεις το χέρι σου βρεγμένο σε μια πρίζα και γυρνάς στο ένδοξο παρελθόν μας το οποίο δεν είναι πολύ μακριά. Θα μεγαλουργήσουμε πάλι. Είναι η μοίρα μας τέτοια, είναι το κλίμα μας τέτοιο. Όπως ακριβώς θα μεγαλουργήσουν και οι γείτονες μας οι Τούρκοι.

Κάναμε το λάθος και αλληθωρίσαμε από ηδονή μπροστά στη Δύση, ενώ έπρεπε να κοιτάμε προς την Ανατολή. Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Τούρκους όπως ακριβώς και οι Ευρωπαίοι. Δεν είναι τυχαίο ότι αν προσθέσεις τη χρονολογία 1452 προκύπτει το 13άρι της επιτυχίας. Όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη και άλωσαν τη Βασιλεύουσα, αφού πρώτα την κερκόπορτα τους την άνοιξαν καλογεράκια γελώντας με τα χρήματα της προδοσίας στην Πρίγκηπο, Έλληνες με κλασική παιδία έφυγαν για την Ευρώπη παίρνοντας μαζί τους για παρακαταθήκη όλη την ελληνική γραμματεία και διαδίδοντάς την σε όλη την Ευρώπη. Γι αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τούρκους. Και αν θέλουμε να ξενιτευτούμε, ας αφήσουμε την Αυστραλία και τον Καναδά και ας πάμε δίπλα».

Πρώτο Θέμα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog