Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτή είναι η απάντηση του Έλληνα στο «σύστημα»!

- Advertisement -

Και ξαφνικά τους έπιασε ανησυχία για τους θεσμούς… Εδώ η Ελλάδα αργοπεθαίνει, ξεπουλιέται και κάποιοι σκέφτονται ότι με συμπεριφορές σαν κι αυτή του νεαρού στην παρέλαση, με το προτεταμμένο χέρι και την ανοιχτή παλάμη, προσβάλλει τους επίσημους, προσβάλλει τους θεσμούς…

Ποιός, όμως, θα μπορέσει να απαντήσει στο αίτημα του Έλληνα να πληρώσουν όσοι μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε; Αντί να κοιταχτούν στον καθρέφτη οι «δημοκράτες» και να μας πουν με ειλικρίνεια αν έχουμε Δημοκρατία ή ολιγαρχία και οικονομική χούντα, θίχτηκαν από τη χειρονομία!
Τί έκανε, αλήθεια, η κυβέρνηση για τον έφηβο της φωτογραφίας; Τον «καταδίκασε» σε ισόβια επιτήρηση. Του έσβησε τα όνειρα για ένα μέλλον, του «σκότωσε» την ελπίδα.
Αυτή είναι η Δημοκρατία. Και η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει ούτε από έφηβους που «μουντζώνουν» πολιτικούς, ούτε από αγανακτισμένους πολίτες που συγκεντρώνονται και εκφράζουν την οργή τους.
Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που δεν τολμάνε πλέον να μας κοιτάξουν στα μάτια. Η Δημοκρατία κινδυνεύει από τους δήθεν δημοκράτες, από τους δήθεν σωτήρες! Αίσχος! Αν έχετε λίγη αξιοπρέπεια, κοιτάξτε τον νεαρό στα μάτια και λογοδοτήστε… Γιατί μας φτάσατε στην καταστροφή;

*prionokordela

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. s-spinos:
    "Στ’ αγιασμένο τούτο χώμα, που ’πιεν αίμα ποταμό
    μας κρατάει το χρέος ακόμα, για το μέγα λυτρωμό."

    και για όσο ακόμα υπάρχουν υπάρχουν παλικάρια σαν το νεαρό της
    φωτό, η δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε, δεν πρόκειται να
    πεθάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog