Το τσίλι μάχεται τον καρκίνο;

2011-10-31T21:50:56+03:0031 Οκτ 2011 | 21:50|Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία|Ετικέτες: |0 Σχόλια

Το συστατικό που κάνει καυτερά τα πικάντικα φαγητά
και το οποίο παράγει τη θερμότητα στα σκευάσματα για τις κακώσεις των μυών ενδέχεται να αποτελεί το κλειδί μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων που θα σκοτώνουν τους όγκους δίχως να προκαλούν παρενέργειες, ανακοίνωσε κορυφαίος ογκολόγος…

Η καψαϊκίνη, το ενεργό συστατικό των καυτερών φαγητών, κατόρθωσε να σκοτώσει πλήθος καρκινικών κυττάρων σε πειράματα που έγιναν- μεταξύ αυτών και κύτταρα καρκίνου του παγκρέατος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους δυσκολότερα αντιμετωπίσιμους καρκίνους.

Ο δρ Τίμοθι Μπέιτς, από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, ανακοίνωσε ότι με τους συνεργάτες του ανακάλυψαν μία πιθανή αχίλλεια πτέρνα όλων των καρκίνων, διότι η καψαϊκίνη επιτίθεται στην ενεργειακή πηγή των καρκινικών κυττάρων.

Αφήστε ένα σχόλιο