Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν αφήνουν τους βουλευτές να μιλήσουν!!!

- Advertisement -
(Ανανεωμένο)

Δεν θα τοποθετηθούν στην αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές που έχουν εκδηλώσει σχετική πρόθεση. Η απόφαση ελήφθη από το Μαξίμου επειδή εκτιμήθηκε ότι θα προκαλούσαν τριβές ανάμεσα στους βουλευτές που ζητούν πολιτικές πρωτοβουλίες “εδώ και τώρα” από τον πρωθυπουργό και σε εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη.

Όπως γράφαμε προηγουμένως γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα τους αφήσουν να μιλήσουν, ορισμένοι βουλευτές σχεδιάζουν «ανταρτοπόλεμο» στον Παπανδρέου και την ηγετική ομάδα.

Σκέφτονται την ώρα που θα μιλά ο ΓΑΠ να είναι στο καφενείο ή στο εντευκτήριο της Βουλής και όχι στην αίθουσα της Γερουσίας – φρόντισαν μάλιστα να το διαρρεύσουν, ώστε η ηγεσία της ΚΟ να πάρει τα μέτρα της.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι πολλοί – όλοι και περισσότεροι – βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κλίνουν προς την ιδέα της κυβέρνησης συνεργασίας ή και προς τις εκλογές (άμεσα ή μετά από ορισμένο διάστημα ολίγων μηνών). Οι επιτελείς του ΓΑΠ θέλουν να αποφύγουν τις παρεμβάσεις των βουλευτών που θέτουν θέμα ηγεσίας (π.χ. Ανδρουλάκης) ή συγκυβέρνησης (ο Γρηγοράκος, για παράδειγμα, πρότεινε ο ΓΑΠ να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση συνερφγασίας!!!).

Ο Βενιζέλος (και με την παρέμβασή του στα «Νέα») επιχείρησε «να μαζέψει» τους βουλευτές του, που αποτελούν την πιο συγκροτημένη ομάδα, αλλά έχει απώλειες 5 – 6 ατόμων, που επιμένουν να θέτουν θέμα αυξημένης πλειοψηφίας 180 ψήφων για την έγκριση της δανειακής σύμβασης, που σημαίνει εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι το διαρκές ζητούμενο για τον Βενιζέλο είναι να πάρει το δαχτυλίδι για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ακόμη και πριν τις εκλογές (όπως έκανε ο ΓΑΠ με τον Σημίτη). Πάντως το σχέδιο αυτό δεν έχει αποδεχθεί ο Παπανδρέου και κυρίως το περιβάλλον του, που ρίχνει το μπαλάκι στην εσωκομματική αντιπολίτευση λέγοντας ουσιαστικά: «δεν φεύγουμε, αν δεν μας ρίξουν».

Από την άλλη μεριά ο ΓΑΠ με τους βουλευτές του να του λένε (ευγενικά ακόμα) “φύγε” προτείνοντας συγκυβέρνηση , τον αγανακτισμένο λαό να διαδηλώνει στις παρελάσεις τις τράπεζες να του επιτίθενται, τους δανειστές να πιέζουν και για άλλα μέτρα και τη ΝΔ να πιέζει για εκλογές, σκέφτεται να βρει διέξοδο σε …δημοψήφισμα. Αλλού γι αλλού δηλαδή….

πηγή*

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog