Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναφορά της Μ. Καραβασίλη για τους Αγ. Θεοδώρους και τις «μίζες»

- Advertisement -

Η κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη πρόσφατα είχε αναφερθεί στην παράνομη χωματερή των Αγίων Θεοδώρων και στον βιολογικό Λουτρακίου.
Τι «έπαιξε» όμως τελευταία στα ΜΜΕ. Στην παράνομη χωματερή των Αγίων Θεοδώρων και όχι των Μεγάρων συνέβη το περιστατικό με το χρηματισμό, υποστηρίζει σε επιστολή της προς την aftodioikisi.gr η ειδική γραμματέας του ΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη, αποδίδοντας την αρχική αναφορά της στη συνέντευξη προς την aftodioikisi.gr σε«μοιραίο δικό της λάθος»:
Προσέξτε τι ανέφερε όμως σε επιστολή της η Μαργαρίτα Καραβασίλη προς την aftodioikisi.gr:…
«Σχετικά με δημοσίευμά σας, της Δευτέρας 31.10.2011, με τίτλο «Μ. Καραβασίλη: Ιδού ο Δήμαρχος με τις μίζες», όπου απεικονίζομαι η ίδια και ο τ. Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Δημήτρης Στρατιώτης, επιθυμώ να κάνω την παρακάτω διόρθωση:
Πράγματι, αναφέρθηκα σε περιστατικό «δημάρχου» που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να δέχεται στη χωματερή του Δήμου του βυτιοφόρο με επικίνδυνα υγρά απόβλητα και να παίρνει χρήματα, (συμβάν για το οποίο είχα αναφερθεί και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ωστόσο, από μοιραίο δικό μου λάθος ή εκ παραδρομής φαίνεται ότι αναφέρθηκα στη χωματερή Μεγάρων και όχι στη χωματερή των Αγίων Θεοδώρων, όπου πραγματικά συνέβη το συμβάν. Ως εκ τούτου στοχοποιήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Μεγάρων, κ. Δημήτρης Στρατιώτης, το όνομα του οποίου με αναφέρατε.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και της υπόληψης του κ. Στρατιώτη, παρακαλώ θερμά να ανακοινώσετε άμεσα στην ιστοσελίδα σας ότι το εν λόγω συμβάν, και ότι ανέφερα σε σχέση με αυτό, συνέβη σε χωματερή υγρών αποβλήτων στους Αγίους Θεοδώρους και όχι στη χωματερή Μεγάρων, και προέκυψε μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της ΕΥΕΠ, όπου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο οποίος και δικάστηκε. Μάλιστα αναφορά στο ίδιο περιστατικό έγινε, με αναλυτικό τρόπο, και από τον Γενικό Επιθεωρητή της ΕΥΕΠ, κ. Παναγιώτη Μέρκο σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Η αναφορά μου στο συμβάν δεν είχε πρόθεση βεβαίως να θίξει πρόσωπα, αλλά να αναδείξει ένα μείζον ζήτημα το οποίο δεν μας τιμά. Επιθυμώ πάντως να σας ζητήσω συγνώμη, καθώς και από τους αναγνώστες σας  για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε από το κρίσιμο αυτό λάθος μου και ειδικότερα από τον κ. Στρατιώτη, τον οποίο έθιξα άθελά μου, διαβεβαιώνοντάς τον ότι καμία σχέση δεν είχε με το συμβάν στους Αγίους Θεοδώρους.
Σας ευχαριστώ
Μαργαρίτα Καραβασίλη»

 

Για το θέμα αυτό είχαμε γράψει στην Korinthian News στις 20 Μαρτίου 2010 :

«Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος των Α. Θεοδώρων
Σε περιπέτειες έχει μπει ο αντιδήμαρχος του δήμου Α. Θεοδώρων κ. Σ. Νικολάου καθώς την Παρασκευή το πρωί συνελήφθη ο ίδιος από το σώμα επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τα λύματα τα οποία έριχναν οι οδηγοί δύο βυτιοφόρων στη χωματερή των Α. Θεοδώρων η οποία όπως όλοι γνωρίζουν έχει χαρακτηριστεί ως παράνομη. Μήνυση πάντως ασκήθηκε και στον δήμαρχο των Α. Θεοδώρων κ. Γ. Σοφία καθώς ο ίδιος και ο αντιδήμαρχος ως υπεύθυνοι του δήμου γνώριζαν και ανέχονταν όλα αυτά τα χρόνια την ύπαρξη της χαβούζας.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Α. Θεοδώρων κ. Γ. Σοφίας αναφέρει: «Μου φαίνεται ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχει εδώ και δεκαετίες ένας χώρος όπου και πηγαίνουν τα βοθρατζίδικα στην παράνομη χωματερή των Α. Θεοδώρων. Ο δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες από το 2000 το έργο του βιολογικού που γραφειοκρατικά δεν έχει παραδοθεί ακόμα στο δήμο ενώ όλα είναι έτοιμα από πέρυσι. Εδώ υπάρχει αυτό το θέμα με τον βιολογικό και από την άλλη κάποιοι άλλοι…περί άλλων τυρβάζουν! Όταν ρώτησα το σώμα των επιθεωρητών τι να κάνουμε από τη στιγμή που δεν έχουμε άλλη λύση μας απάντησαν ότι έχουμε δίκιο σε αυτό που λέμε αλλά και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους! Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο αντιδήμαρχος συνελήφθη και εμένα που κατατέθηκε μήνυση καθώς ως δήμος γνωρίζαμε και ανεχόμασταν την ύπαρξη της χαβούζας».
Ο αντιδήμαρχος κ. Ράττης σε δηλώσεις του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο κ. Νικολάου και τους δύο οδηγούς των βυτιοφόρων επειδή έριχναν λύματα  στη χωματερή των Α. Θεοδώρων η οποία και έχει χαρακτηριστεί ως παράνομη. Η σύλληψη έγινε από το σώμα επιθεωρητών Περιβάλλοντος οι οποίοι και ήρθαν από Αθήνα την Παρασκευή το πρωί. Το θέμα είναι ότι μπορεί να είναι παράνομη η χωματερή αλλά υπάρχουν και ευθύνες από την Περιφέρεια σχετικά με το ότι έχει καθυστερήσει να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός»

*korinthiannews

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το ενα βυτιοφορο εκ λουτρακιου αν θυμαστε καλα μετεφερε ΤΟΞΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ το οποιο ολοι γνωριζαν! Ε και? ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!!!!

  2. έρχεται η ώρα που η εν λόγω κυρία θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη για τα όσα ισχυρίζεται… καθώς θα πρέπει να αιτιολογήσει τους ισχυρισμούς της, μεσω των οποιων προσπαθεί να εκβιάσει καταστάσεις προς όφελος ημετέρων ( εταιρίες της περιοχής , εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου Σουσακίου )

  3. ΔΩΣΤΕ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΜΕΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΥΛΙΟΙ ΓΟΥΣΙΔΕΣ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΑΡΙ ΛΕΙ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog