Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημοψήφισμα για ιθαγενείς

- Advertisement -

Θαύμα παιδάκι μου θαύμα, θα κάνουμε δημοψήφισμα λοιπόν.

Στους ιθαγενείς κάποτε δίνονταν χάντρες και καθρεπτάκια τώρα πλέον δημοψηφίσματα.

Με ποιο διακύβευμα;

Την επικύρωση ή όχι της δανειακής σύμβασης;

Μα τότε θα έπρεπε να κάνουμε και για το Μνημόνιο….

Αλλά ας πάμε στα πεζά και καθημερινά:

1. Γιατί να πληρώσει κάποιος πλέον, νομιμότατα, το τέλος ακίνητης περιουσίας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Αν το Δημοψήφισμα είναι ΟΧΙ; Όλες οι έκτακτες εισφορές έχουν ως πυρήνα τις επιταγές επίτευξης Δημοσιονομικών στόχων που το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο επιτάσσουν …εκτός αν βγει η Κυβέρνηση και μας πει ότι η φορολογική λαίλαπα των δύο τελευταίων ετών που οδήγησε σε ύφεση ανεργία υπερφορολόγηση και έκτακτες εισφορές είναι ως επί το πλείστον επιλογές της και τόσο καιρό απλά μας δούλευε.

2. Πως θα καταρτίσει η παρούσα κυβέρνηση και θα επικυρώσει η Βουλή προϋπολογισμό; Η απάντηση του δημοψηφίσματος, όποια και αν είναι, δεν θα μεταβάλλει τις οικονομικές μεταβλητές, στρατηγικές και πολιτικές;

3. Έχω βαρεθεί να ακούω ότι είμαστε σε πόλεμο, εθνικό καθήκον κλπ κλπ κλπ…. θα κάνουμε δημοψήφισμα για την επιλογή της Α ή Β στρατηγικής; Αν ναι τότε οι «στρατηγοί», οι ηγήτορες, οι ΚΕΦΑΛΕΣ περιττεύουν.

4. Το Δημοψήφισμα θα έχει και ερώτημα εξόδου ή παραμονής της χώρας από την ΕΕ; Από το €; ή θα επικυρώνει ή ΟΧΙ μια δανειακή σύμβαση που οι όροι ακόμα διαμορφώνονται;

5. Γιατί ο οποιοσδήποτε θα συμμετάσχει στο κούρεμα όταν εκκρεμεί το Δημοψήφισμα;

6. Γιατί η επιτυχία της 26ης /10/2011 έγινε δημοψήφισμα την 31η /10/2011.

7. Πόσους εκβιασμούς σε τελική ανάλυση μπορεί να ανεχθεί για θυσίες η κοινωνία; Μάρτιος 2010, Καστελόριζο και 6 δόσεις που κάθε φορά ήταν το τέλος, δεν θα είχαμε νέα μέτρα και τώρα ….δημοψήφισμα.

8. Μπορεί οποιοδήποτε δημοψήφισμα να αποφασίσει για την εκχώρηση ή μη μέρους εθνικής κυριαρχίας;

9. Γιατί δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση και όχι για τις επιλογές της χώρας; Πότε οι πολιτικοί σχηματισμοί θα μιλήσουν ξεκάθαρα παραθέτοντας τις προτάσεις τους και τις συνέπειες αυτών; ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση χωρίς την δυνατότητα επιλογής του μετά; Θα στείλουμε για διαπραγματεύσεις δηλαδή πάλι όσους θέτουν τις αποφάσεις για επικύρωση μετά την λήψη τους;

Θα μπορούσα να παραθέτω ερωτήματα για ώρες.Είναι περιττό.

Το διακύβευμα λοιπόν οποιουδήποτε δημοψηφίσματος, δεν είναι καμία δανειακή σύμβαση.

Είναι αν ανεχτούμε ή ΟΧΙ μια κυβέρνηση που απλά μας δουλεύει και μας εκβιάζει.

Μια κυβέρνηση που πάνω από όλα θέτει τις καρέκλες και το ΕΓΩ.

Θα μπορούσε οποιαδήποτε Κυβέρνηση να παραθέσει τις επιλογές τις συνέπειες και να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή.

Εδώ έχουμε δημοψήφισμα….

Για να κάνουμε εκλογές αν βγει ΟΧΙ μετά; ή αν βγει ΝΑΙ σε οποιοδήποτε ερώτημα σημαίνει επιβράβευση και αποδοχή των Κυβερνητικών πολιτικών;

Αλλά έστω και έτσι ας συμφωνήσω με τις παπαρολογίες περί λαϊκής έκφρασης κλπ κλπ κλπ του δημοψηφίσματος.

Το κόστος; Την δημοσιονομική σπατάλη δύο εκλογικών αναμετρήσεων εντός διμήνου;

ΑΣ ΣΤΗΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Εκλογές: για να επιλέξει ο κυρίαρχος λαός την Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τις αποφάσεις που οι πολίτες με το Δημοψήφισμα επιλέξουν.

Γιατί οι πολιτικοί πρέπει να θυμηθούν ότι δεν είναι η πολιτική τίποτα άλλο παρά ένα ταξίδι στην Υπηρεσία των πολιτών και του έθνους, για την επίτευξη στόχων. Ας αποφασίσουν μια φορά στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» μας οι πολίτες τον προορισμό, το μέσο και το κόστος, μια έστω φορά, γιατί έχουμε βαρεθεί πλέον να τρώμε όλοι μαζί και σε εμάς απλά να αναλογεί μόνο ο λογαριασμός.

Στις Δημοκρατίες λοιπόν δεν υπάρχουν αδιέξοδα γιατί υπέρτατος ρυθμιστικός παράγοντας είναι οι πολίτες και η έκφρασή τους οι κάλπες.

Ας το θυμηθούν οι εκπρόσωποί μας.

πηγή*

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog