Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Daily Mail φοβάται πραξικόπημα

- Advertisement -

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν γίνει πρωτοσέλιδο
στην Βρετανική Daily Mail η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι  αγορές σημείωσαν κατακόρυφη πτώση σε όλο τον κόσμο, μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας να προσφύγει σε  δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.

Οικονομολόγοι προειδοποιούν  ότι αν η Ελλάδα απορρίψει τη συμφωνία , η οποία θα συνεπαγόταν χρόνια της λιτότητας, ολόκληρο το μέλλον του ενιαίου νομίσματος είναι σε κίνδυνο.
Αυτό θα δημιουργήσει ένα ντόμινο καθώς η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι πιθανό να βυθιστούν σε μια βαθιά οικονομική κρίση, λόγω της αποτυχίας τους να τα βγάλουν πέρα με πανύψηλα τα χρέη τους.
Το  Ελληνικό υπουργικό συμβούλιο  αποφάσισε ομόφωνα “τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία διάσωσης το συντομότερο δυνατόν”, υποστηρίζοντας  την πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναφέρει η εφημερίδα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ζουρλομανδύα του ενιαίου νομίσματος και να αποδεχθεί χρόνια περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, ή απλά να αρνηθεί να εξοφλήσει τις οφειλές της και να βγει έξω από το ευρώ.
Η κίνηση έχει τρομοκρατήσει τους  Ευρωπαίους ηγέτες, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να ζητούν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα στις Κάννες κατά τη  διάρκεια της συνόδου κορυφής των  G20.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχει φόβος πραξικοπήματος και γι’ αυτό το λόγο “ο  Παπανδρέου προτίθεται να αποστρατεύσει τους επικεφαλής του του στρατού, ναυτικού και της αεροπορίας.”
Όπως έγινε γνωστό, απομακρύνθηκε ολόκληρη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα έγινε  και βαθιά βουτιά στην επετηρίδα για την ανάδειξη νέων αρχηγών.
Έτσι, εν μέσω πολιτικών κλυδωνισμών, το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτές τις προτάσεις του υπουργού Άμυνας για την αντικατάσταση της ηγεσίας και των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, σε μια σπάνια απόφαση να αλλάζουν ταυτόχρονα όλοι οι αρχηγοί. Με την εισήγηση του κ. Μπεγλίτη αποστρατεύονται οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος, Ι. Γιάγκος, ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ι. Κλόκοζας.
Καταλήγοντας η εφημερίδα αναφέρει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή, η οποία είναι πιθανό να χαθεί . Μια προσωρινή κυβέρνηση στη συνέχεια θα διοριστεί πριν την διεξαγωγή νέων εκλογών.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog