Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Ο άνθρωπος που έβαλε σε κίνδυνο το ευρώ»

- Advertisement -

Xάος έχει προκαλέσει στην ευρωζώνη η αναγγελία του δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση με τους ευρωπαίους ηγέτες να ζητούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για αυτήν την αιφνιδιαστική του απόφαση.

Η φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου και ο τίτλος «Ο άνθρωπος που έβαλε το ευρώ σε κίνδυνου» συνθέτουν το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro».

«Η γαλλική προεδρία της G20 τα είχε προβλέψει όλα για τη Σύνοδο των Καννών… Αλίμονο, όμως, αυτός ο τέλειος μηχανισμός που είχε στηθεί από το μέγαρο των Ηλυσίων συνεθλίβη βίαια από την απόφαση- έκπληξη του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να διοργανώσει δημοψήφισμα» γράφει στο κεντρικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, με την αναγγελία του, ο Γ. Παπανδρέου υπέσκαψε αυτό που εδώ και καιρό είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι στους Κινέζους και Αμερικανούς εταίρους τους δηλαδή «να προσέλθουν ενωμένοι στη σύνοδο της G20».

Η κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού «επαναφέρει δραματικά» όπως γράφει η εφημερίδα «την κρίση του ευρώ στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog